FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
vko.28 // 16.7.2017

Ennakko: HIFK-KuPS

Ennakko: HIFK-KuPS

HIFK saa maanantaina 17. heinäkuuta vieraita Kuopiosta, kun sarjataulukossa seitsemäntenä oleva KuPS saapuu Stadiin.

HIFK ja KuPS ovat kohdanneet kerran aikaisemmin tällä kaudella Veikkausliigassa. HIFK johti toukokuussa Kuopiossa pelattua ottelua Xhevdet Gelan puskumaalilla 1-0, mutta KuPS nousi viimeisen kymmenminuuttisen aikana rinnalle ja ohi. Ensimmäisellä puoliajalla erinomaisen ottelun pelannut HIFK-maalivahti Tomi Maanoja torjui Gbolahan Salamin laukoman rangaistuspotkun.

– Se oli tasainen ottelu ja Gelalla oli vielä paikka tehdä 2-0. Odotan nyt paljon meidän joukkueelta, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen sanoo.

Maanantainen Veikkausliigaottelu merkitsee tunteikasta peli-iltaa päävalmentaja Jani Honkavaaralle. "Honsu" valmensi pitkään HIFK:ta ja saapuu huomenna tutulle areenalle nyt vierasjoukkueen valmentajana. Edessä on jälleen tiukka Veikkausliigavääntö laadukkaan vastustajan kanssa.

- HIFK on sarjan kokenein joukkue. Laatua löytyy. HIFK pelasi hyvin Rovaniemellä ja he ovat nyt saaneet kokeneen Mika Väyrysen takaisin. Loppuhetkillä he ovat hävinneet pelejä ja epäonnea on ollut mukana. HIFK on sarjasijoitustaan parempi joukkue, KuPS-valmentaja muistuttaa.

HIFK hyökkää omalla kotiareenallaan voimakkaasti.

- Nyt he ovat saaneet maaliverkot heilumaan, puolustusta on sen sijaan koeteltu. HIFK on paljon laadukkaampi joukkue kuin sarjataulukko näyttää. Meillä oli viimeksi hankala peli heitä vastaan ja hankala peli tulee nytkin, Honkavaara arvioi ottelun ennakkoasetelmia.

Toiseksi viimeisenä sarjataulukossa oleva HIFK tarvitsee tällä hetkellä kipeästi kolmen pisteen voittoja. Sarjajumbona oleva JJK on kuusi pistettä HIFK:ta perässä. HIFK:n yläpuolella olevat SJK ja PS Kemi ovat keränneet kuusi pistettä HIFK:ta enemmän. Maanantaina joukkueen tavoitteena on kauden kolmas voitto.

– Mielestäni vastakkain on kaksi hyvässä vireessä olevaa joukkuetta. Uskon, että KuPS pyrkii pelaavaan jalkapalloon ja pallonhallintapeliin. Vaikka sarjataulukossa olemmekin eri päissä niin pelistä tulee varmasti tasaväkinen. KuPS on vahva joukkue, joka vahvistui entisestään Petteri Pennasella, Muurinen kertoo.

Jani Bäckman palaa pelikiellon jälkeen HIFK:n kokoonpanoon. Lisäksi lähes koko kauden loukkaantumisen takia sivussa ollut Fredrik Lassas on palannut joukkueharjoituksiin. Varmoja poissaolijoita ovat Kristian Heinolainen, Tommi Vesala sekä Tuukka Andberg.

KuPS:lta hyökkääjät Gbolahan Salami ja Solomon Duah ovat edelleen pelikiellossa. Keskikenttäpelaaja Urho Nissilä ja puolustaja Tuomas Rannankari ovat sivussa HIFK-ottelusta loukkaantumisten johdosta.


HIFK-KuPS maanantaina 17.7. kello 18.30 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut
Lisää uutisia