AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 15.7.2017

Ennakko: VPS-FC Inter

Ennakko: VPS-FC Inter

Vaasan Palloseura kohtaa sunnuntaina turkulaisen FC Interin Elisa Stadionilla.

Ottelu osuu VPS:n kannalta Eurooppa-liigan toisen karsintakierroksen kahden ottelun väliin. Vaikka torstaina odottaa kova peli, on tärkeä pitää suunnitelmat ja keskittyminen vain ja ainoastaan seuraavassa mittelössä.

– Kyllä tässä on mentävä peli kerrallaan. On turha tehdä liian aikaisin suunnitelmia, koska jokaisen pelin jälkeen tilanne voi muuttua, päävalmentaja Petri Vuorinen muistutti.

Vastaan asettuva Inter on ollut hyvin ailahteleva joukkue kauden aikana. Parhaimmillaan se on todella kova laadukas ryhmä, jota on vaikea jopa sarjakärki HJK:n kaataa. Tästä osoituksena tovi takaperin joukkueiden vääntämä tasapeli. Toisaalta heikoimmillaan Inter on kokenut yllättäviäkin tappioita ja pistemenetyksiä. Lähimuistissa varmasti tuloksellisesti kauden suurin selkäsauna, kun IFK Mariehamn löylytti turkulaisia lukemin 5-0.

Viidestä viime ottelustaan Inter on voittanut vain yhden. Kahdesti se on pelannut tasan ja kahdesti hävinnyt. Voitto tuli viime kierroksella sarjajumbo JJK:sta. VPS puolestaan ei ole hävinnyt viimeisestä viidestä ottelustaan yhtään. Voittoja on irronnut kaksi ja tasapelejä kolme.

VPS ja Inter ovat kohdanneet kuluvalla kaudella jo kertaalleen Veikkausliigassa. Tuolloin VPS oli Veritas Stadionilla maalin verran parempi. Suomen Cupissa puolestaan Inter tiputti VPS:n keväällä puolivälieräkarsinnassa. Joka tapauksessa scouttaaminen ja lähestyminen Inter-peliin on hieman helpompaa kuin vaikkapa europeleihin, koska on jo tiedossa selkeämmin mitä vastaan tuleman pitää.

– Tiedämme kyllä, mitä saamme vastaamme. Interillä on hyviä pelaajia ja he ovat pelanneet kaudella paljon hyviä pelejä. Aina eivät tulokset ole tulleet mukana, Vuorinen kommentoi.

– Heidän pelaajistonsa ei juuri ole vaihtunut ja tiedämme, että Inter on vaikea vastus. He pelaavat eri tavalla kuin me. Heillä on isompia pelaajia kuin monella muulla ja etenkin meihin verrattuna. Heillä on paljon hyökkääviä pelaajia joukkueessa ja kohtaamme ison haasteen sunnuntaina.

Itsensä Eurooppa Liigan karsinnoissa toiselle karsintakierrokselle selvittänyt VPS on joukkue, jolla on selkeä tapa pelata. Turkulaisten päävalmentaja Shefki Kuqi luottaa, että Interiltä löytyy keinot vaasalaisten lyhytsyöttöpelin pysäyttämiseksi.

- Heillä on selkeä tapa pelata. He pelaavat hyvää lyhytsyöttöpeliä. Meidän täytyy löytää lääkkeet heidän pysäyttämiseksi. Olemme valmistautuneet hyvin, joten meillä on hyvät mahdollisuudet huomenna, sanoo Kuqi.

VPS:n pelaajatilanne on erinomainen, poissaoloja ei sunnuntaina ole.

Interin kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa Henrik Moisander, Niko Markkula, Kevin Mombilo, Arttu Hoskonen, Albion Ademi ja Elias Mastokangas.


VPS-FC Inter sunnuntaina 16.7. kello 18.30 Elisa Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Ottelu on mukana myös sunnuntain SuperMonivedossa, johon pääsee tutustumaan Veikkauksen verkkosivuilla.

Lähde: VPS:n verkkosivut, FC Interin verkkosivut
Lisää uutisia