FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.27 // 8.7.2017

Interin Manev: "Ei muita vaihtoehtoja kuin voitto"

Interin Manev: "Ei muita vaihtoehtoja kuin voitto"

Kosta Manev on Inter-puolustuksen luottomiehiä. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interin puolustuksen vakiokasvo Kosta Manev myöntää että turkulaisten kotipelit eivät ole puoliväliä lähestyvän Veikkausliigakauden aikana menneet lainkaan suunnitelmien mukaan.

Edellisissä kolmessa kotiottelussaan Inter on päätynyt tasapeliin, mutta edellinen ja kauden ainoa voitto Kupittaalla on edelleen avauskierrokselta huhtikuulta, jolloin RoPS kaatui hurlumhei-pelissä maalein 6–2.

– Totta kai voitottomuus rassaa joukkuetta, ja varmasti myös katsojia. Nyt meillä ei ole mitään muita vaihtoehtoja, kuin ottaa se kaivattu voitto, 24-vuotias Manev pohtii.

Interin vastustaja JJK on pelannut vaikean alkukauden, sillä sarjanousija on voittanut vain yhden 15 ottelustaan. Jyväskyläläiset ovat hävinneet edelliset neljä otteluaan, ja joukkueen tilanne sarjan hännänhuippuna alkaa olla jo melkoisen tukala. Manev muistuttaa, etteivät turkulaiset voi kuitenkaan lähteä otteluun takki auki -asenteella.

– Vaikka JJK on viimeinen, ei pelistä tule helppoa. Heillä on allaan tiukkoja tappioita, ja varmasti he tulevat tänne voittamaan, Manev sanoo.

Turkulaisilla on allaan mainio tasapeli sunnuntailta, jolloin kärkijoukkue HJK jäi jo toisen kerran tällä kaudella Interiä vastaan 1–1-tulokseen kotijoukkueen noustua tappioasemasta pistejakoon.

– Se oli paitsi hyvä tulos, myös esityksenä mallikas. Joukkueen itseluottamuksellekin peli teki hyvää edelliskierroksen surkean esityksen jälkeen, Manev kertaa.

Kulmapotkutilanteissa maalintekosektorille nouseva 184-senttinen Manev on pelannut kuluvalla kaudella pääsääntöisesti topparina. Omin pelipaikka löytyy kuitenkin vasemmalta laidalta, jolla hän pelasi myös HJK-ottelun.

– Puolustuslinjassamme on ollut paljon vaihtuvuutta viime peleissä. Se tietysti vaikeuttaa aina pelaamista, kun kaverit vaihtuu ympärillä, Manev kertaa.

Hienon alkukauden pelannut Niko Markkula tekee paluun Interin kokoonpanoon JJK-ottelussa. Se saattaa tarkoittaa sitä, että HIFK-vierasvoitossa maalinteossa tällä kaudella onnistuneen suomalais-makedonialaisen pelipaikka siirtyy pysyvämmin vasemmalle laidalle.

– Koutsi päättää pelipaikoista, eikä niistä ole ollut vielä puhetta. Pelaan siellä minne laitetaan, ja yritän auttaa joukkuetta parhaani mukaan.


FC Inter - JJK Veritas Stadionilla lauantaina 8.7. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Turun Sanomat
Lisää uutisia