AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 5.7.2017

Zeneli luottavaisena: "Kotikenttä sopii meille paremmin"

Zeneli luottavaisena: "Kotikenttä sopii meille paremmin"

"Efu" luottaa OmaSp Stadionin kotitaikaan. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK hakee Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen jatkopaikkaa torstaina kotonaan islantilaista KR:aa vastaan.

Vieraspeli Reykjavikissa päättyi maalittomana ja tärkeä vierasmaali jäi SJK:lta tekemättä. Kokenut laituri Erfan Zeneli pitää 0-0:aa kuitenkin hyvänä lähtökohtana ja uskoo vakaasti SJK:n taistelevan tiensä jatkoon.

- Mielestäni me saimme ok tuloksen Islannissa. Tietenkin olisi parempi että pääsisi tekemään vieraissa sen maalin, mutta tämäkin on hyvä tulos ja nyt tarvitsee vain voittaa kotona. Mielestäni meillä on siihen hyvät mahdollisuudetkin. Tämä on meidän käsissä, näen sen sillä tavalla.

Eurocupeja useana vuonna pelannut Zeneli ei ole torstainakaan kentän pisimpiä pelaajia, mutta kokemusta ja tahtoa löytyy senkin edestä.

- Joillekin jumala antaa pituutta ja toisille sydäntä. Se on siitä kiinni miten pääsee niiden kroppaan kiinni kun painitaan. Täällä lähdetään kuitenkin ihan eri tavalla. Me pidetään palloa ja ne juoksee perässä. Toivotaan niin. Totta kai kotona lähdetään pelaamaan futista ja tehdään pari maalia.

- Uskon, että jos tehdään 1-0 maalikin heitä vastaan, niin tulee lisää aukkoja heidän puolustukseen ja saadaan lisääkin maaleja. Voisi jopa antaa sitten heillekin vähän palloa ja katsoa mitä he sillä osaavat, sanoo Zeneli.

Zenelin mukaan KR hyötyi kotiedustaan, mutta nyt asetelmat tämän suhteen kääntyvät päinvastaisiksi.

- Siellä kenttä oli nihkeä ja he olivat tottuneet pelaamaan siellä. Meidän kotikenttä sopii taas paremmin meille ja me olemme tottuneet tähän. Se on hyvä etu meille. Nyt pystymme laittamaan hyviä syöttöjä maata pitkin toisillemme. Mutta pitää meidänkin olla silti kärsivällinen, eikä saa lähteä vaan hyökkäämään.

- Jos jätetään meidän puolustus auki, niin ne tekee yhden tai yhtäkkiä kaksi. Eli pitää olla todella yhtenäinen joukkueena kun hyökätään, ettei pääse tulemaan mitään välejä, muistuttaa Zeneli.


SJK – KR Reykjavik (Islanti)

1. osaottelu: 0–0

OmaSp Stadion, klo 19.00

Tästä ottelun ennakkolipunmyyntiin

Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa

Lisää uutisia