FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.27 // 5.7.2017

SJK:n Ahde uskoo: "Tulemme tekemään pitkän europutken"

SJK:n Ahde uskoo: "Tulemme tekemään pitkän europutken"

Elias Ahde odottaa innolla torstain kotiottelua. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK hakee jatkopaikkaan Euroopan liigan karsinnoissa torstaina kotonaan. Otteluun islantilaista KR:aa vastaan lähdetään avausosan 0-0-lukemista.

SJK:ssa pelaa pelaajia joille europelit ovat harvinaisempaa herkkua. Yksi sellainen on oma kasvatti Elias Ahde, joka teki Eurodebyyttinsä viime vuonna OmaSp Stadionilla BATE Borisovia vastaan. Silloin hän tuli vaihdosta sisään. Nyt edellisessä ottelussa Ahde pelasi täydet minuutit SJK:n hyökkäyksessä. Lisää vastuuta on varmasti luvassa myös kotikentällä.

- On kyllä ihan eri fiilis nyt, sillä on täysin eri lähtökohdat tähän otteluun. Viimeksi me olimme häviöllä 0-2 kun tulimme kotiin ja olisi tarvittu monta maalia. Nyt lähdemme hakemaa voittoa kuin mistä tahansa kotiottelusta, arvioi hyökkääjä Elias Ahde.

Miltä Ahteesta tuntuu pohjalaisena pelata Europelejä nimenomaan täällä Etelä-Pohjanmaalla?

- Kyllä se on mukava näin syntyperäisenä ilmajokisena tulla tänne pelaamaan.

- Tämä on minulle oikein oikeasti kotiottelu, joten kyllä tämä on erityinen juttu. Sitä haluaa nimenomaan menestyä täällä ja minulla on oikeasti tunne että me tulemme tekemään pitkän europutken tästä vielä, sanoo Ahde.


SJK – KR Reykjavik (Islanti)

1. osaottelu: 0–0

OmaSp Stadion, klo 19.00

Tästä ottelun ennakkolipunmyyntiin

Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa

Lisää uutisia