AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 5.7.2017

HIFK:n puheenjohtaja toimitusjohtajahausta: "Yhtään naishakijaa ei vielä ole"

HIFK:n puheenjohtaja toimitusjohtajahausta: "Yhtään naishakijaa ei vielä ole"

Kaarlo Kankkunen on HIFK:n puheenjohtaja.

HIFK hakee uutta toimitusjohtajaa. Puheenjohtaja Kaarlo Kankkunen toivoisi kisaan myös naispuolisia hakijoita.

HIFK:n taustayhtiö HIFK Fotboll AB hakee uutta toimitusjohtajaa. Avoin haku käynnistyi 22. kesäkuuta ja päättyy ensi viikon lauantaina 15. heinäkuuta.

– Olemme saaneet hyviä hakemuksia, mutta yksi seikka on jäänyt mietityttämään. Vielä tähän mennessä yksikään naispuolinen hakija ei ole ollut meihin yhteyksissä, toteaa HIFK:n puheenjohtaja Kaarlo Kankkunen.

– Tulevan toimitusjohtajan ei tarvitse tulla urheilun sisältä. Urheiluliiketoiminnan ymmärtäminen ja tapahtumien järjestäminen on totta kai plussa hakijalle, mutta vastaavan osaamisen on voinut hankkia muuallakin. Olen varma, että tehtävään löytyisi myös hyviä naispuolisia hakijoita, Kankkunen jatkaa.

Englannissa on keskusteltu viime päivinä jalkapallotoimialan miesvaltaisuudesta. Englannin kakkosliigassa pelaavan Mansfield Townin toimitusjohtaja Carolyn Radford avautui hiljattain englantilaisen jalkapallon ilmapiiristä Independent-lehdessä. Radford totesi tietävänsä monia miesvaltaisia aloja, mutta jalkapallon vievän voiton näistä kaikista.

– Jalkapallo on liian miesvaltainen ala myös Suomessa. Mitään estettä naisten vahvemmalle esiinmarssille ei ole, pikemminkin päinvastoin. Meillä myös miespuoliset toimijat toivoisivat naisten osuuden jalkapallon johtotehtävissä kasvavan, Kankkunen kommentoi viitaten Independentin artikkeliin.


Lisätietoja HIFK:n toimitusjohtajahausta löytyy HIFK:n verkkosivuilta.

Lisää uutisia