AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 30.6.2017

Lehkosuo luottavaisena: "Kyllä me hoidetaan tämä"

Lehkosuo luottavaisena: "Kyllä me hoidetaan tämä"

"Bana" uskoo HJK:n kääntävän pelin kotonaan. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK aloitti Eurooppa-liigan karsinnat kohtaamalla Walesissa Connah's Quay Nomadsin. Toiseen osaotteluun Töölössä jäi kova panos, sillä ottelu päättyi Klubin 0-1-häviöön.

Ottelu alkoi lupaavasti. Jo kolmen minuutin pelin jälkeen Akseli Pelvas vapautui hyvään maalintekopaikkaan, mutta maalivahti John Danby torjui laukauksen eteensä. Irtopalloon pääsi vielä vetämään Vincent, mutta tuloksetta.

Pelin luonne osoittautui selväksi heti alusta alkaen. Pallonhallinta oli HJK:lla. Kotijoukkue vetäytyi ja tyytyi suoraviivaisesti pelaamaan pitkää palloa. Kun ottelua oli pelattu 40 minuuttia, kotijoukkue sai erikoistilanteista painetta HJK:n päätyyn. Vapaapotkun jälkitilanteesta pallo painui perille ja tauolle mentiin 1-0 tappioasemassa.

Toisella puoliajalla Klubi haki uutta ideaa peliin. Laitoja hyödynnettiin paremmin ja tempoa tuli lisää. Paikkoja syntyi, mutta kotijoukkueen puolustusmuuri oli ohittamaton. Vaihdoilla haettiin piristystä, kun Evans Mensah teki tilaa Ousman Jallow´lle ja Lassi Lappalainen tuli toiseksi kärjeksi Anthony Annanin tullessa vaihtoon. Walesilaiset taistelivat kuitenkin loppuun saakka maalinsa puhtaana pitämiseksi väsymyksestä huolimatta ja tappio oli tosiasia.

Keskikentällä Mosa sai alusta asti päällystakin kentällä.

– Ne pelasivat mies miestä vastaan, seurasivat joka paikkaan mihin tahansa menit. En kyllä ihan sitä odottanut. Kyllä odotettiin että tulee pitkää palloa, mutta ei ihan tällaistä. Yksi tilanne missä nukuttiin ja siitä tuli maali, totesi Mosa pettyneenä pelin jälkeen.

Walesilaisten miesvartiointiin perustuva peli osoittautui ohittamattomaksi ongelmaksi myös valmennusjohdon mielestä.

– Vastustaja luovutti pallon meille ja pelasi koko kentän miesvartiointia. Me ei kyetty sitä ongelmaa ratkaisemaan, kuinka päästään paremmin maalipaikkoihin. Toki niitä syntyi, mutta me ei oltu tarpeeksi tehokkaita hyökkäyspelaamisessa. Nyt meillä on viikko aikaa tehdä suunnitelma, miten saadaan tuplaten hyviä maalipaikkoja ja tehdään maaleja. Kyllä me hoidetaan tämä peli vielä viikon päästä kotiottelussa, kommentoi päävalmentaja Lehkosuo pelin jälkeen.

Toinen osaottelu pelataan Telia 5G Areenalla torstaina 6.7. kello 19.00.


FC Inter-HJK Veritas Stadionilla sunnuntaina 2.7. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia