AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 28.6.2017

VPS scoutannut Olimpijan - "Taistelua pallonhallinnasta"

VPS scoutannut Olimpijan - "Taistelua pallonhallinnasta"

Vepsulla on hyvät tiedot torstain vastustajasta. (Kuva: Juha Tamminen)

Vaasan Palloseura kohtaa torstaina Elisa Stadionilla Olimpija Ljubljanan Eurooppa-liigan 1. karsintakierroksen kotiottelussaan.

Pelitavan osalta Olimpija on mielenkiintoinen vastustaja. He pyrkivät kontrolliin nimenomaan pallonhallinnan kautta. Hyökkäyspelissä joukkue hakee hitaita hyökkäyksiä. Keskikentän pelaajat liikkuvat hurjia määriä ja koko keskikaistan roolitus on hyvin dynaaminen ja töitä rajusti paiskiva.

– Keskikenttäpelaajat haluavat palloja ja pyrkivät syöttämään murtavia syöttöjä liukkaille laitureille. He tekevät paljon aloitteita aikaisessa vaiheessa ja luovat uhkaa varmasti jatkuvasti, joukkuetta scouttaamassa ollut VPS:n valmennusryhmän Riku Paularinne kertoo.

Olimpija prässää normaalisti korkealta ja pyrkii estämään pelinavaamisen jo maalipotkuista lähtien. Voi toki olla, että ensimmäisen europeliin vieraissa pelisuunnitelman valinta on erilainenkin. Riippuen varmasti siitäkin, millaisia tietoja vierailla on VPS:sta ja minkä verran joukkue on tottunut pelaamaan tekonurmella, he saattavat lähteä puolustamaan matalaltakin, sillä puolustuslinja ei ole niitä liikkuvimpia, eikä sen selustaan välttämättä haluta liikaa tilaa antaa.

– Puolustajat ovat vahvoja keskityspalloissa ja hyviä puolustamaan, kun peli on heidän edessään. Ongelmia voi tulla, jos palloja saadaan linjojen väliin tai selustaan, Paularinne toteaa.

– Mielenkiintoista on nähdä, miten Olimpija lähtee peliin. Voi olla, että nähdään tiukka taistelu pallonhallinnasta ja kontrollista, jos he toteuttavat tavanomaista pelitapaansa, Paularinne jatkaa.


Ottelu Elisa Stadionilla alkaa torstaina 29.6. kello 19.00. Pääsyliput ennakkoon täältä.

Lisää uutisia