AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 27.6.2017

Maliselta kritiikkiä voiton jälkeen - mutta myös kiitosta

Maliselta kritiikkiä voiton jälkeen - mutta myös kiitosta

Juha kaipasi oikeaa tunnetilaa pelaamiseen. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS nappasi maanantaina kotonaan täyden pistepotin Ilvekseltä 1-0-voiton myötä.

Ottelun jälkeen RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen oli kuitenkin varsin tiukkasanainen omiensa avausjaksosta.

- Tällä hetkellä tämän joukkueen kulminaatiopiste on oikean tunnetilan löytäminen. Paria poikkeusta lukuun ottamatta sitä ei ensimmäisellä jaksolla ollut, päävalmentaja ripitti.

- Tämä on peliä. Oli peli sitten Afrikan Tähteä tai jalkapalloa, siinä pitää olla tunne mukana. Ilman tunnetta peli on pelkkää tyhjänpäiväistä suorittamista. Meidän ensimmäisen jakson suorittamisella ei oltaisi voitettu edes Afrikan Tähteä!

Oikean tunnetason löytymisessä vastuu on viime kädessä aina päävalmentajalla. Malinen kuitenkin painotti, kuinka jokaisen yksittäisen pelaajankin on kannettava oma osansa.

- Meillä on pelaajia, jotka ovat tulleet Veikkausliigaan juniorisarjoista, joissa ei ole tarvinnut puolustaa. Sitten tulee vastaan joukkue, joka on hyvässä formissa, kuten Ilves oli, Malinen taustoitti.

- Ilveksellä on tietyt pelilliset asiat avaamisessa, murtautumisvaiheessa ja prässäämisessä. Me tiesimme ne ja olimme käyneet ne läpi. Mutta jos tunnetaso ei ole kunnossa, olet koko ajan vähän jäljessä ja vastustaja vie.

Toiselle jaksolle ottelun ilme muuttui. Yksi pelillinen muutos oli Anselmi Nurmelan vaihtaminen vatsavaivaisen Saku Ylätuvan tilalle. Samalla Eetu Muinonen nousi keskikentällä ylemmäs Ylätuvan jättämälle paikalle.

Pukukopissa asioista oli myös keskusteltu.

- Siinä piti mennä jo hiukan ihon alle, Malinen myönsi.

- Tämä ei ole pahalla sanottua, mutta nämä ovat vasta 17-18-vuotiaita kavereita. Todella mukavia jätkiä. Meidän valmennusjohdossa pitää ymmärtää tilanne oikein. Kukaan ei tee mitään pahuuttaan, mutta he eivät myöskään ole koskaan kokeneet mitään vastaavaa.

Kritiikin jälkeen Maliselta irtosi pelaajilleen myös ansaittuja kehuja.

- Ennen ottelua juttelin taustojen kanssa siitä, kuinka haluaisin pitää Eetu Muinosta ylempänä. Nyt se mahdollisuus sitten avautui, Malinen kertaili.

- Eetulta todella positiivista peliä. Hän oli aktiivinen ja auttoi vastuullisesti sekä puolustavia keskikenttäpelaajia että ylempänä olevia kavereita. Sen ansiosta Ezekin syttyi, kun ensimmäisellä jaksolla tuntui, ettei hän tee mitään täysillä.

Myös keskikentän pohjalle vaihdettu Anselmi Nurmela esiintyi miehekkäästi.

- Eetuakin auttoi se, kuinka hyvin Ami tuli otteluun mukaan. Ami ryösti etupuolelta ja otti isoa aluetta haltuun, päävalmentaja kiitteli.

- Välillä hän voitti tilanteita ja välillä tuli rikkeitä, mutta ei Amista läpikään tultu. Siitä puolestaan Eetu sai hyviä palloja, josta Ezekin alkoi syttymään. Laidalla myös Roope alkoi kuumenemaan, ja lopulta kentälle tuli Simo, joka oli jo valmiiksi kuumana.


PS Kemi-RoPS Sauvosaaren kentällä torstaina 29.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia