vko.26 // 26.6.2017

RoPS kukisti Ilveksen (RoPS-Ilves 1-0)

RoPS:n kauden ensimmäinen tasapeli antaa odotuttaa yhä itseään. Maanantaina pistejako oli lähellä, mutta Ilveksen oma maali 13 minuuttia ennen täyttä aikaa toi rovaniemeläisille täyden pistepotin lukemin 1-0 (0-0).

Jarkko Wissin luotsaama Ilves oli saapunut Rovaniemelle vahvasti motivoituneena. Ottelun avausjakso oli rovaniemeläisittäin katsottuna sinipaitaisten selviytymistarinaa. Saku Ylätuvan ensimmäisen minuutin tolppalaukauksen jälkeen ote kääntyi vieraille.

Ilves on tällä kaudella tehtaillut Veikkausliigan keskikastin joukkueista vähiten maaleja. Sama tuhlailu jatkui RoPS:n onneksi myös eilen. Vuorollaan sekä Tuure Siira, Ariel "Tuco" Ngueukam että Lauri Ala-Myllymäki saattoivat harmitella hukattuja paikkojaan.

Toisaalta myös RoPS:n kivijalka oli kunnossa. Antonio Reguero oli ohittamaton, ja topparikaksikko Ivan Tatomirovic - Juuso Hämäläinen olivat paria vaarallisen näköistä purkupalloa lukuun ottamatta varmaotteisia. Ilves ei RoPS:n rangaistusalueen sisällä juhlinut.

Tauon jälkeen Emeka Eze oli lähellä viedä RoPS johtoon heti toisen jakson alkupuolella. Ainoastaan kokeneen Ilves-toppari Jani Tanskan oikea-aikainen liuku esti avausmaalin syntymisen.

Lopullisesti rovaniemeläiset vapautti vaihdosta kentälle tullut Simo Roiha. Ottelun 78. minuutilla Roiha suojasi ja sai käännettyä pallon aivan päätyrajalta Ilves-maalin eteen. Marco Matronen jalasta pallo kimposi tamperelaisten omaan maaliin.

Loppuminuuteilla RoPS olisi saattanut kaunistella numeroita entisestään. Robert Taylorin kulmapotkusta Ivan Tatomirovicin pusku kilahti niukasti yläriman kautta takaisin kentälle. Seuranneesta jatkotilanteesta myös Simo Roiha kolautteli Ilves-tolppia.

PS Kemi-RoPS Sauvosaaren kentällä torstaina 29.6. kello 18.30 ja Ilves-KuPS Tammelan stadionilla lauantaina 1.7. kello 17. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.