AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 26.6.2017

Ennakko: FC Lahti-HIFK

Ennakko: FC Lahti-HIFK

FC Lahti ja HIFK kohtaavat tiistaina Lahden Stadionilla.

FC Lahden juhannustauko on ohi, parin päivän vapaat pidetty ja kaikki on valmiina tiistaina alkavaan härkäviikkoon, jonka starttaa kotiottelu HIFK:ta vastaan.

FC Lahden edellinen ottelu Kemissä päättyi 1-1 pistejakoon. Yksi piste ei tyydyttänyt joukkuetta, mutta pelissä oli hyviä aineksia jatkoa ajatellen. Valmennus muutti pelitapaa suoraviivaisemmaksi, joka toi FC Lahdelle ottelussa tukuittain maalipaikkoja. Vain viimeistely ontui.

- Saimme jonkun tilaston mukaan ottelussa 15 laukausta, joka on aika paljon enemmän kuin aikaisemmin. Se oli hyvä suuntaus ja siitä olisi tarkoitus jatkaa, päävalmentaja Toni Korkeakunnas sanoo.

Nyt Kuhnureiden haasteena on HIFK, joka otti viime kierroksella tärkeän voiton JJK:n vieraana.

- Myös HIFK on ollut selvästi suoraviivaisempi edelliset pari peliä verrattuna alkukauteen. Vastassa on rutinoitunut ja taitava joukkue, jonka itseluottamus nousi voiton myötä, Korkeakunnas tietää.

HIFK:n ja FC Lahden 24. huhtikuuta pelattu ensimmäinen kohtaaminen päättyi FC Lahden 2-1 (0-0) vierasvoittoon. FC Lahden sankariksi nousi Mikko Kuningas, joka laukoi voittomaalin vapaapotkusta ottelun 89. peliminuutilla. Ottelu oli varsin tasainen eikä kumpikaan joukkue juhlinut maalipaikoilla.

– Viime hetken tappio tuli Kuninkaan hyvin muurin kiertäneellä laukauksella, HIFK-luotsi Antti Muurinen muistelee.

– Nyt pääsemme käsittääkseni pelaamaan Lahden stadionin hyväkuntoiselle nurmelle. Tasainen peli on varmasti tiedossa tälläkin kertaa. Molemmat joukkueet tarvitsevat voittoja. Meillä on hieno voitto alla ja lähdemme totta kai pelaamaan voitosta myös tiistaina Lahtea vastaan, Muurinen sanoo.

FC Lahden pelaajatilanne on hyvä, sillä poissa ovat ainoastaan flunssasta toipuva Miikka Mujunen ja pitkäaikaispotilaat Drilon Shala sekä Pavel Osipov.

HIFK:n kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa Tommi Vesala, Fredrik Lassas ja Tuukka Andberg.


FC Lahti-HIFK Lahden Stadionilla tiistaina 27.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, HIFK:n verkkosivut
Lisää uutisia