AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 22.6.2017

Vuorinen: "Malinen veti hatusta hiukan erilaisen taktiikan"

Vuorinen: "Malinen veti hatusta hiukan erilaisen taktiikan"

Petri Vuorinen antoi tunnustuksen myös RoPS:lle. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS otti juhannuksen alla pisteet RoPS:lta 1-0-kotivoitolla, mutta helpolla pisteet eivät irronneet.

VPS-luotsi Petri Vuorinen myönsi, että RoPSin matala blokki yllätti.

– Tänään [Juha] Malinen vetikin hatusta hieman erilaisen taktiikan ja RoPS tuli matalalta. Se oli meille uusi haaste tähän peliin. Olimme tosi maltillisia emmekä lähteneet liian nopeisiin hyökkäyksiin. Se oli siis osittain meidän hyvyyttäkin, että RoPS tiputti niin alas. Jos hyökkäyksemme eivät olisi olleet niin pitkiä, olisi RoPS saanut enemmän vastahyökkäyksiä.

- Teimme maalin hyvään aikaan. Se oli oikeastaan jakson viimeinen tilanne. Meillä oli ensimmäisellä puoliajalla muutama muukin maalipaikka, mutta emme onnistuneet niissä ennen vaparia. Kokonaisuutena hyvä eka jakso, Vuorinen kommentoi.

Toisella jaksolla pelin luonne muuttui ja Vuorista jäi harmittamaan, ettei VPS pystynyt enää lisäosumien tekemiseen.

– Odotimme, että RoPS muuttaa jotain toisella jaksolla ja he nostivatkin prässiä. Kertoo meidän monipuolisuudestamme, että avausjaksolla loimme matalaa blokkia vastaan maalipaikkoja, mutta onnistuimme luomaan niitä toisella jaksolla myös nopeista hyökkäyksistä RoPSin prässiä vastaan. Meillä oli jälkimmäisellä puolikkaallakin hyviä paikkoja, joista yleensä teemme maalin. Se jäikin vähän harmittamaan, ettemme saaneet sitä 2-0 -maalia, Vuorinen sanaili.

Vaasalaisluotsi antoi tunnustusta myös hyvälle vastustajalle.

– RoPS purki meidän prässiämme varmasti juuri siten miten he olivat sitä käyneet läpi ja he tekivät sen hyvin. Meillä oli läpi pelin vähän ongelmia prässin kanssa. Siinä riittää vielä kehitettävää milloin lähdemme sitä antamaan ja että mikä on se "triggeri" tai merkki, kun lähdemme paineistamaan.

Tänään avauksessa ollut Ebrima Sohna loukkasi itseään pelin lopussa. Hänen tilanteensa katsotaan tänä iltana tarkemmin. Sebastian Strandvallin paluuta kentille tutkaillaan päivä kerrallaan.

– "Seban" (Strandvall) kanssa etenemme päivä kerrallaan ja lisäämme rasitusta. Sohnan loukkaantumisen tilaa en vielä tiedä. Katsotaan nyt, kun pääsen takaisin koppiin, Vuorinen totesi.


VPS-IFK Mariehamn Elisa Stadionilla sunnuntaina 2.7. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia