vko.25 // 21.6.2017

HIFK taisteli arvokkat pisteet (JJK-HIFK 0-3)

HIFK haki arvokkaat pisteet Jyväskylästä kaatamalla JJK:n 3-0 (0-0). Helsinkiläisten maalit tekivät Pauli Kuusijärvi, Xhevdet Gela ja Mikael Forssell.

Vierasjoukkue aloitti ottelun vahvalla rynnistyksellä ja painosti ensimmäisen vartin tiiviisti. Jere Pyhäranta JJK:n maalilla esitti ottelun aikana useita upeita torjuntoja, joista ensimmäinen nähtiin jo 7.minuutilla, kun kettuvahti pelasti yhden käden torjunnalla pallon aivan maaliviivalta. 12.minuutilla Pyhäranta nousi jälleen esiin torjuen ensin Esa Terävän vaarallisen laukauksen kulmapotkuksi ja hoidellen sitten myös itse kulmapotkutilanteen.

Tämän jälkeen peli tasoittui ja JJK alkoi päästä paremmin peliin mukaan. 14.minuutilla vasemman laitapuolustajan tontilla pelannut Severi Vielma laittoi hyvän pallon Tomi Petresculle, joka taas jatkoi kohti oikealta keskelle noussutta Mikko Mannista. Carljohan Eriksson HIFK-maalissa ehti kuitenkin palloon ensimmäisenä.

Parinkymmenen minuutin kohdalla Gaël Etock puolestaan riisti mainiosti pallon HIFK-toppari Kim Raimilta, mutta hyökkäys ei johtanut lopulta mihinkään. JJK sai luotua avausjaksolla puolittaisia paikkoja, mutta varsinaisiin torjuntatöihin Eriksson ei joutunut – HIFK-veska selvisi lähinnä katkomalla keskityksiä.

HIFK pääsi pelaamaan avausjakson navakan myötätuulen avustamana, mutta alkuvartin jälkeen Pyhärantakaan ei joutunut paraatipelastuksia esittämään.

JJK puolestaan aloitti toisen jakson terävästi. 47.minuutilla Etock nousi vasemmalta ja syötti Tommi Karille hyvään vetopaikkaan – kettukippari laukoikin terävästi, mutta matala kuti viuhui hieman tolpan väärälle puolelle.

Tunnin kohdalla HIFK kuitenkin iski. Ensin 59.minuutilla Jani Bäckman ahdisteli kettumaalia, mutta Pyhäranta piti vielä tilanteen maalittomana. Heti perään Pauli Kuusijärvi pääsi kuitenkin niittaamaan vierasjoukkueen johtoon.

Lisää kylmää vettä isäntien niskaan tuli vain muutaman minuutin päästä, kun Xhevdet Gela pääsi kulmapotkun jälkeen maalinedushässäkästä iskemään tilanteeksi jo 0-2.

JJK haki kyllä kavennusmaalia, mutta lopulta vaarallisemmat tilanteet nähtiin JJK:n päässä ja Pyhäranta joutui vielä kertaalleen esittämään torjuntataitojaan toden teolla 69.minuutilla.

Viimeisen niitin ottelulle iski Mikael Forssell 73.minuutilla, kun pallo vihellettiin rangaistustäplälle ja konkarikärki iski pilkusta varmasti loppulukemiksi 0-3.

JJK-FC Lahti Harjun stadionilla lauantaina 1.7. kello 17.00 ja FC Lahti-HIFK Lahden Stadionilla tiistaina 27.6. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.