AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 19.6.2017

Yle: Päävalmentajat ja kapteenit haluavat naistuomareita Veikkausliigaan

Yle: Päävalmentajat ja kapteenit haluavat naistuomareita Veikkausliigaan

Yle Urheilun kyselyssä suuri enemmistö Veikkausliigajoukkueiden päävalmentajista ja kapteeneista kannatti naispuolisten erotuomareiden mukaantuloa Veikkausliigaan.

Veikkausliigajoukkueiden päävalmentajat ja kapteenit antavat vahvan tukensa sille, että lähitulevaisuudessa Veikkausliigassa nähtäisiin naispuolisia erotuomareita. Yle Urheilu kysyi kaikilta päävalmentajilta ja kapteeneilta siitä, pitäisikö lähitulevaisuudessa myös naispuolisten erotuomarien tuomita Veikkausliigan otteluita. Vastaajista peräti 83 prosenttia kannatti ajatusta.

– Kyselyn tulokset ovat kiistattomat. En näe sille minkäänlaista estettä, ettei Veikkausliigassa toimisi tulevaisuudessa myös naistuomari. Siihen ei ole minkäänlaista käytännön estettä olemassa, kommentoi Palloliiton erotuomaripäällikkö Jouni Hyytiä.

– Luvut olivat yllättävän suuret. Tulos kertoo siitä, että asiaa ei nähdä mitenkään sukupuolikysymyksenä. Jos tarjolla on hyviä mies- tai naistuomareita, niin ilman muuta parhaat viheltävät silloin Veikkausliigassa, oli sitten kyse mies- tai naiserotuomarista, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa toteaa.

Kyselyyn vastanneista päävalmentajista yhdeksän toivoi näkevänsä naiserotuomareita tulevaisuudessa miesten pääsarjatasolla. Kaksi valmentajaa ei halunnut suoraan ottaa kantaa kysymykseen, mutta toivotti vastauksissaan naistuomarit Veikkausliigaan, jos pätevyys riittää.

Lue lisää Yle Urheilun verkkouutisesta.

Lisää uutisia