AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 17.6.2017

SJK:n Ions tietää paikallisotteluiden merkityksen

SJK:n Ions tietää paikallisotteluiden merkityksen

Billy Ions oli edellisderbyssä SJK:n sankari. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK isännöi VPS:aa odotetussa Pohjanmaan derbyssä. Hyvään maalivireeseen äitynyt SJK-hyökkääjä Billy Ions odottaa tulevaa ottelua suurella mielenkiinnolla.

Joukkueiden edelliskohtaamisessa huhtikuussa Ions oli seinäjokisten tehomies iskemällä kaksi maalia 3-1-voitossa. Ions teki kaksi maalia myös keskiviikkona Helsingissä SJK:n kaataessa HIFK:n 2-0.

- Siitä tulee jälleen kova ottelu. Olen tietenkin tyytyväinen, kun keskiviikkona voitimme ja onnistuin tekemään kaksi maaliakin. Mutta lauantaina on aivan uusi ottelu. Lähden tekemään parhaani ja yhdessä koko joukkueena haluamme edelleen parantaa peliämme. Maalien teolla ei ole itselleni niin väliä, kunhan me vain otamme pelistä kolme pistettä yhdessä. Se on kaikkein tärkeintä. Me haluamme voittaa yhdessä ja haluamme nousta yhdessä takaisin kärkikamppailuun, sanoo Ions SJK:n sivuilla.

Ions tietää paikallisotteluiden erityislaatuisuuden.

- Olen kotoisin Newcastlesta, joten minä todellakin ymmärrän, mikä on derby-ottelun merkitys. Kaikki pelaajat haluaa päästä pelaamaan niitä, ihan sama missä sarjassa, missä päin maailmaa tahansa, mutta niissä on aivan toisenlainen tunnelma. Nämä pelit merkitsevät niin paljon erityisesti kannattajille ja kaikki pelaajat haluavat tehdä heidät iloiseksi. Se on iso ottelu ja haluan voittaa sen, Ions innostuu kun kysymyksenä on derby-ottelun merkitys.

Ions pääsi keskiviikon ottelussa ja uuden valmentajan alaisuudessa, pitkästä aikaa pelaamaan vasemmalla laidalla ja saman tien tuli myös tulosta.

- Kaikki näkevät sen varmasti, että minä nautin pelaamisesta eniten kun saan pelata vasemmalla. Olen pelannut siellä suurimman osan urastani. Tykkään, kun saan siellä paljon palloa ja pääsen kuljettamaan sitä eteenpäin. Toivottavasti saan jatkaa siellä myös lauantaina, toivoo Ions lopuksi.


SJK – VPS OmaSp Stadionilla lauantaina 17.6. kello 15:00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: SJK:n kotisivut
Lisää uutisia