AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 17.6.2017

Ennakko: KuPS-HJK

Ennakko: KuPS-HJK

Savon Sanomat Areenalla taistellaan jälleen suomalaisen jalkapalloilun kiehtova klassikko-ottelu. Kuopion Palloseura ja Helsingin Jalkapalloklubi iskevät yhteen 13 sarjakierroksen kärkiottelussa sunnuntaina kello 18.30 alkaen.

Sarjakärjessä komeileva HJK saapuu peliin vahvalla ja nimekkäällä kokoonpanolla. Kolmantena oleva KuPS lähtee haastamaan vastustajaa omalla hyvällä joukkuepelillään. Hieno kesäkuinen jalkapallojuhla on jälleen tulossa.

Kuopiolaisilla on sunnuntaina vastassaan kovin mahdollinen liigavastustaja.

- Voittaa pitää, jottei HJK pääse karkuun. Heillä on jo aika iso kaula muihin joukkueisiin. Lähtökohta on, että hävitä ei saisi jos aikoo pitää pelin tiukkana, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara muistuttaa sarjatilanteeseen viitaten seuran sivuilla.

Klubin kukistaminen edellyttää kuopiolaisilta erittäin hyvää ja ehjää onnistumista pelin jokaisella osa-alueella täyden 90 minuutin ajan. Yhteenkään harhailuun ei ole varaa.

- Koko joukkueen puolustuspelissä meidän pitää onnistua erityisen hyvin. Maalin me pystymme varmasti tekemään. Jos Klubin päästää kahden maalin johtoon, on heitä sen jälkeen vaikeaa voittaa. Siksi koko joukkueen puolustamisen pitää onnistua. HJK pyrkii hallitsemaan peliä ja palloa, meillä on kyllä aseet Klubin kaatoon, päävalmentaja toteaa.

Hyökkääjät Ats Purje ja Saku Savolainen olivat KuPS-joukkueen onnistujia keskiviikkoisessa VPS-pelissä. Purje viimeisteli maalin maanantaina Viron A-maajoukkueessa ja laukoi keskiviikkona tämän kauden kolmannen liigamaalinsa hyökkääjäkollega Savolaisen syötöstä. Savolainen pelasi keskiviikkona hyvän pelin ja hyökkääjäkaksikko metsästää sunnuntaina lisää hienoja onnistumisia.

Hyökkääjät Gbolahan Salami ja Solomon Duah sekä puolustaja Nikko Boxall ovat poissa sunnuntaisesta kokoonpanosta pelikieltojensa johdosta. Keskikenttäpelaaja Urho Nissilä on sivussa loukkaantumisen johdosta.

HJK jatkoi maajoukkuetauon jälkeen väkeviä otteitaan, kun joukkue kaatoi torstaina JJK:n lukemin 4-0. Sinivalkoisten iltapuhde muuttui jo kymmenen minuutin jälkeen haastavammaksi, kun helsinkiläiset joutuivat vajaalle Juha Pirisen saatua punaisen kortin. Näin ollen laitapuolustaja on pelikiellossa sunnuntaina eikä matkaa Kuopioon.

Klubi kuittasi JJK:sta kuitenkin rutiinivoiton, kun Akseli Pelvas, Vincent ja kahdesti osunut Evans Mensah onnistuivat maalinteossa. Voitto oli HJK:lle jo kolmas peräkkäinen. Näiden pelien maaliero on HJK:n eduksi peräti 14-1.

HJK joutui tulemaan JJK:ta vastaan toimeen ilman muutamia avainpelaajiaan, kun sivussa olivat muun muassa Thomas Dähne, Mosa sekä Alfredo Morelos. Tämä ei kuitenkaan näkynyt viheriöllä, vaan tuoreet pelurit esiintyivät erinomaisesti.

Helsinkiläiset lähtevät sunnuntain kamppailuun sarjataulukon piikkipaikalta. Klubilla on 13 ottelusta kasassa 28 pistettä ja eroa toisena majailevaan VPS:aan on kertynyt jo kahdeksan pistettä.

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat olleet varsin tasaisia. HJK isännöi kuopiolaisia kauden toisella kierroksella ja nappasi voiton numeroin 2-0, kun Akseli Pelvas ja Alfredo Morelos onnistuivat maalinteossa. Edellisestä kymmenestä Veikkausliigan kohtaamisesta HJK on voittanut neljä, kun taas KuPS on napannut kahdesti täydet pisteet. Maaliero on helsinkiläisten eduksi 14-10. Edellisestä kymmenestä Kuopiossa pelatusta Veikkausliigan ottelusta HJK on voittanut viisi ja pisteet on jaettu kolmesti.


KuPS-HJK Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 18.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia