AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.23 // 5.6.2017

Maaottelutauko tulee hyvään paikkaan HIFK:lle

Maaottelutauko tulee hyvään paikkaan HIFK:lle

Tommi Vesala ei selitellyt tappiota poissaoloilla. (Kuva: Juha Tamminen)

Sunnuntaina Ilvekselle tappion kokenut HIFK pääsee parsimaan sekä rivejään että peliään maaottelutauon aikana.

HIFK kärsii tällä hetkellä loukkaantumisista. Topparitilanne on tällä hetkellä todella heikko ja kymmenen päivän maaottelutauko tuleekin tärkeään paikkaan. Ilvestä vastaan toppariparina pelasivat Jukka Halme sekä Tommi Vesala.

– Eihän se optimaalinen tilanne ole, kun on paljon pelaajia poissa. Pystyisimme kierrättämään pelaajia, mutta näillä mennään. Tässä on tiimi millä pitää pystyä pelaamaan. Tänäänkin tämä ottelu olisi ihan hyvin voinut kääntyä meille. Sen taakse ei voi mennä, ettei kaikki jätkät ole kunnossa, HIFK-puolustuksessa koko ottelun urakoinut Tommi Vesala kertoi HIFK:n sivuilla.

– Tuntuu siltä, että joudumme tekemään hirveän määrän duunia sen eteen, että saamme tarvittavat maalit. Vastustaja ei tarvitse montaa paikkaa, että omissa soi kerran. Pallo ei pompi meille, emmekä oikein tahdo saada sitä viimeistä syöttöä omille. Pienestä nämä matsit ovat olleet kiinni, paljon yhden maalin tappioita. Onhan se henkisesti raskasta, mutta pitää vaan kääntää katseet kohti seuraavaa ottelua, Vesala sanoi.

Nyt edessä on 10 päivän mittainen maaottelutauko. Seuraavaksi HIFK kohtaa SJK:n keskiviikkona 14. kesäkuuta. Vesalan mukaan tauon aikana keskitytään varmasti joukkueen pelillisiin ongelmiin.

– Nyt levätään ja pistetään kroppa kasaan. Toivottavasti saadaan pari jätkää takaisin kokoonpanoon. Pitää käydä tauon aikana läpi mitä pitää tehdä ja muuttaa. Kun maajoukkuetauko on ohi, niin tavoite on olla kovassa iskussa. Jokaisen pitää nyt katsoa peiliin ja lähteä parantamaan esityksiä.


HIFK-SJK Telia 5G Areenalla keskiviikkona 14.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia