AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.23 // 5.6.2017

Honkavaara: "Päästetyt maalit harmittavat"

Honkavaara: "Päästetyt maalit harmittavat"

"Honsu" jäi harmittelemaan tappiota. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura ei pystynyt jatkamaan vahvaa pelivirettään sunnuntain sarjakierroksella IFK Mariehamnia vastaan.

KuPS-joukkue pelasi koko toukokuun ilman tappioita, kesäkuun ensimmäisessä pelissä jouduttiin nielemään kotitappion kirvelevää kitkeryyttä 1-2-lopputuloksella.

- Maarianhamina loi eka jaksolla neljä tilannetta ja teki kaksi maalia. Olen pettynyt, maalit tulivat juuri niillä aseilla millä me tiedettiinkin niillä olevan. Ensimmäinen maali meni vähän epäonnisesti sisään, pallo taisi ottaa kimmokkeen jostakin. Me oltiin tilanteessa epäyhtenäisiä, Brian Span pääsi juoksemaan linjan taakse linjan läpi ja jonkun jalkojen kautta se meni maaliin, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara totesi.

- Toisessa maalissa me puolustettiin selkeästi huonosti ja linjojen välissä oli valtavasti tyhjää tilaa. Selkeästi meidän tasapaino petti ja virhe tuli. Tuntui siltä että me ollaan parempi joukkue ja silti oltiin takaa-ajajana, Honkavaara sanoi.

Honkavaara harmitteli lopputulosta ja näki eväät olleen parempaankin, mutta toisaalta antoi tunnustuksen myös vastustajalle.

- Oli haastava peli. Iso työ tehtiin tänään. Energiaa oli, 0-2 oli vähän liian iso vuori kiivettäväksi. Lopussa Azubuiken pusku pelastettiin maaliviivalta. Kyllä jäi hirveesti jossiteltavaa, päästetyt maalit harmittavat ja tällainen peli olisi pitänyt voittaa 1-0, valmentaja totesi.

- Maarianhamina on pirun hyvä kun pääsee vastahyökkäyksiin. Toinen jakso oli meiltä pirteää peliä, 20 minuuttia siinä alussa oli meidän momentum. Nopeat kombinaatiot eivät tuottaneet tulosta, sitten alkoi jalka painaa. Vaihtojen kautta me saatiin peliä vähän paremmin hallintaan ja saatiin tilanteita, pelin rytmi kuitenkin katoaa aika tehokkaasti vastustajan makailuun, päävalmentaja totesi.


KuPS-VPS Savon Sanomat Areenalla keskiviikkona 14.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: KuPS:n tiedote
Lisää uutisia