vko.21 // 27.5.2017

Inter haki vierasvoiton Helsingistä (HIFK-FC Inter 0-2)

FC Inter pyyhki edelliskierroksen pettymyksen ja haki lauantaina pisteet Helsingistä.

HIFK kaatui Kosta Manevin ja Macoumba Kandjin maaleilla 2-0 (1-0).

Edellisen ottelunsa PS Kemille peräti 3-1 lukemin hävinnyt FC Inter teki selkeän ryhtiliikkeen ja turkulaisjoukkue lähti kotimatkalle 2-0 vierasvoitto takataskussa. HIFK:lla oli ottelussa kaksi "tyhjää maalia", mutta Nnaemeka Anyamele ja Matias Hänninen eivät onnistuneet viimeistelyssä.

Ottelun avausmaali syntyi ensimmäisellä puoliajalla 26. peliminuutilla. Julien Faubertin vapaapotku keskikentän tuntumasta leijaili päätyrajalle Njazi Kuqille, joka pääsi jatkamaan päällään pallon kohti takatolppaa. Benjamin Källman ja Kosta Manev olivat ensimmäisenä haistelemassa kakkospalloa ja paikalle rynnännyt Manev lakaisi pallon maaliin ruuhkasta. Maali oli Maneville kauden ensimmäinen.

Toisella puoliajalla HIFK aloitti vahvasti ja varsinkin vaihdosta kentälle tullut 18-vuotias Nikolas Saira oli hyvällä pelituulella. HIFK sai ottelussa 10 kulmapotkua, mutta Inter-puolustus oli hyvin hereillä. Macoumda Kandji teki ottelun ratkaisumaalin ja samalla kauden ensimmäisensä 79. peliminuutilla upean viimeistelyn päätteeksi. Kandji sai pallon vasempaan laitaan, liikutti itsensä pallon kanssa kohti keskustaa ja oikean jalan kierteinen sisäsyrjälaukaus kiertyi upeasti HIFK-maalin oikeaan takakulmaan.

VPS-HIFK Elisa Stadionilla keskiviikkona 31.5. kello 18.30 ja FC Inter-FC Lahti Veritas Stadionilla keskiviikkona 31.5. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.