AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 26.5.2017

Ennakko: FC Lahti-HJK

Ennakko: FC Lahti-HJK

FC Lahti jatkaa pelejään lauantaina, kun rakas arkkivihollinen ja Veikkausliigan sarjakärki HJK saapuu Lahden Stadionille vieraaksi.

FC Lahti lähtee otteluun motivoituneena ja suuri voitto takataskussa, kun hallitseva mestarijoukkue IFK Mariehamn kaatui tiistaina Ahvenanmaalla. Tuossa kamppailussa Kuhnureiden mieltä ei kohentanut ainoastaan kahden ottelun tappioputken katkaiseminen, vaan ennen kaikkea, että voitto tuli kauden parhaalla esityksellä.

Lauantaina pelirohkeutta todella tarvitaan, kun vastaan asettuu aina vaarallinen HJK.

- Tässä pelissä tulee varmasti jaksoja, jolloin joudumme puolustamaan pidempiä aikoja. Silloin meidän täytyy säilyttää maltti ja olla huolellisia. Siellä on niin paljon taitoa, että jos höntyilee tai lipeää suunnitelmasta, voi käydä huonosti. Toisaalta ei HJK:kaan ole mukavuusalueellaan, jos he joutuvat juoksemaan pallon perässä. Molemmat joukkueet haluavat hallita palloa, päävalmentaja Toni Korkeakunnas toteaa.

FC Lahti on ennen lauantaita sarjataulukon kuudennella sijalla, kuusi pistettä ottelun enemmän pelannutta HJK:ta perässä. Helsinkiläiset tulevat otteluun kolmen tappiottoman pelin putkessa, tosin se jäi tiistaina maalittomaan tasatulokseen Helsingin paikalliskamppailussa HIFK:ta vastaan.

Derbytasapeli oli HJK:n leirissä varmastii pettymys, joten Lahteen voitaneen odottaa sisuuntunutta joukkuetta. Lahtelaisten tulee olla hereillä varsinkin Alfredo Morelosin kanssa, sillä kolumbialaishyökkääjä on iskenyt Klubille jo 8 maalia tällä kaudella. Toisaalta kukaan muu klubilaisista ei ole onnistunut Morelosin lisäksi maalinteossa yli kuukauteen.

Viime syksynä FC Lahti nappasi HJK:n päänahan Helsingissä, jossa mustapaidat juhlivat 4-1-voittoa. Viime kauden kaksi muuta liigakamppailua päättyivät tasapeliin ja HJK:n voittoon. Suomen Cupissa Klubi pudotti lahtelaiset jatkosta välierissä Lahden Stadionilla.

Edellinen kotivoitto FC Lahdella HJK:sta on kaudelta 2014, jolloin seuralegendojen Drilon Shalan ja Mikko Hauhian maalit ratkaisivat voiton Lahden Stadionilla.

Lauantaina kohtaa kaksi erityisen kovaa puolustusta, sillä HJK ja Lahti ovat vähiten maaleja päästäneet joukkueet Veikkausliigassa. Sinivalkoisten verkkoon on tehty yhdeksässä ottelussa vain viisi osumaa, kun taas Lahden verkko on heilunut kahdeksassa kamppailussa seitsemästi. Lauantaisesta ottelusta voikin povailla todella tasaista vääntöä.

Kahdeksan täysosumaa yhdeksässä ottelussa viimeistellyt Alfredo Morelos on siis Klubin paras maalintekijä. Joukkueen maalipörssin hopeasijalla ovat kaksi maalia mieheen viimeistelleet Akseli Pelvas ja Evans Mensah. Lisäksi Faith Friday Obilor, Aapo Halme ja Anthony Annan ovat viimeistelleet yhdet osumat. Klubi on tehtaillut edellisessä viidessä ottelussaan viisi maalia, jotka ovat kaikki olleet Moreloksen käsialaa.


FC Lahti-HJK Lahden stadionilla lauantaina 27.5. klo 15.00. Ottelu on osa Nelosen Futiskierros-lähetystä. Ottelua voi myös seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, HJK:n verkkosivut
Lisää uutisia