AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.21 // 25.5.2017

​JJK:n Oskari Sallinen siirtyy Hollantiin

​JJK:n Oskari Sallinen siirtyy Hollantiin

JJK:n nuori Oskari Sallinen siirtyy Jyväskylästä Hollantiin.

Vuonna 2001 syntynyt lupaava keskikenttäpelaaja Oskari Sallinen siirtyy JJK:sta Hollannin pääsarjaseura FC Groningeniin.

Sallinen matkaa Hollantiin kesäkuussa ja liittyy FC Groningenin U17-joukkueeseen ja harjoittelee myös U19-joukkueen mukana. Sopimus on ensin vuoden laina ja sen jälkeen Groningenilla on kahden vuoden optio, jonka jatkosta päätetään viimeistään keväällä 2018.

JJK:n kanssa kesäkuussa 16 vuotta täyttävällä Sallisella on sopimus kauden 2018 loppuun asti. JJK saa rahallisen kompensaation lainan alkaessa ja lisää, mikäli optiota jatketaan. Lisäkorvausta tulee, jos Sallinen tekee aikanaan sopimuksen seuran edustusjoukkueen kanssa tai myydään muualle.

"Oke" kuuluu JJK:ssa edustusjoukkueen rinkiin ja on pelannut tällä kaudella A-nuorissa sekä Villikettujen riveissä Kakkosta. Sallinen kuuluu myös ikäluokkansa eli alle 16-vuotiaiden maajoukkueen vakiokalustoon ja toimi viimeisimmällä Minihuuhkajien turnausreissulla myös joukkueen kapteenina.

- Hieno fiilis päästä kokeilemaan kovaan ulkomaiseen jengiin! Puolitoista vuotta sitten käytiin Groningenissa ensimmäisen kerran ja jo silloin jäi tosi hyvä ensivaikutelma, joka sen jälkeen on vain vahvistunut – kaikki siellä ovat olleet todella mukavia, Sallinen kertoo.

Siirto on Salliselle askel lähemmäs tavoitteita uralla – mutta selvää nuorelle miehelle myös on, että oikoteitä huipulle ei ole.

- Ihan pienestä asti on ollut kaksi selvää tavoitetta: haluan päästä pelaamaan ammattilaisena ulkomaille ja A-maajoukkueeseen. Muilta ulkomailla pelaavilta on kuullut jo jonkin verran siitä, mitä arki siellä on ja koko ajan siitä oppii itsekin lisää.

- Työnteko ei pelota: siitähän kaikki lähtee, jos tuloksia haluaa saada aikaan.

Kattavan jutun Sallisen siirrosta voit lukea kokonaisuudessaan JJK:n sivuilta.


JJK-Ilves Harjun stadionilla lauantaina 27.5. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia