AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 25.5.2017

​Honkavaara: "Olen tyytyväinen pisteestä"

​Honkavaara: "Olen tyytyväinen pisteestä"

"Honsu" ihmetteli pelin kulkua. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura onnistui raapimaan yhden arvokkaan sarjapisteen keskiviikkoisesta SJK-ottelusta.

Vaihtopelaaja Joni Mäkelän viime hetken osuma nosti kuopiolaiset 1-1-tasapeliin ja samalla sarjataulukossa VPS:n ohi sarjakakkoseksi.

Kuopiolaisilla oli isoja vaikeuksia saada omaa peliään pyörimään odotetulla tavalla. Vahva SJK teki isäntien illan piinaavan vaikeaksi ja lopussa saatu piste tuntui sen jälkeen voitetulta pisteeltä.

- Olen tyytyväinen pisteestä. Oli outo peli alusta loppuun. SJK oli selkeästi vahvempi alussa, meidän oma pelisuunnitelmamme ei toiminut alussa yhtään. SJK avasi peliä nopeasti ja ohitti meidän prässin tosi hyvin, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara totesi.

- Me muutettiin omaa peliryhmitystämme 4-4-2:sta 4-2-3-1:een noin 25 minuutin jälkeen ja se toimi vähän paremmin. Kokonaisuudessaan toisella puolikkaalla mentiin päästä päähän, me jahdattiin maalia, Azubuike jätettiin ylös ja yksi maali saatiin aikaan, valmentaja sanoi.

Honkavaaran mukaan ottelun kuva muodostui toiseksi kuin ennakolta osattiin odottaa.

- Oli totaalisesti erilainen peli kuin odotin. SJK pelasi ekalla puolikkaalla kuten toivoin että me olisi pelattu. Toisella puolikkaalla 70-75 minuutilla me ruvettiin saamaan vähän enemmän kontrolloituja hyökkäyksiä aikaiseksi, lopussa SJK:n prässi alkoi hajota ja löytyi laidoilta tilaa ja yksi rysä tehtiin, valmentaja totesi.

- Pelissä tuli paljon huonoja ratkaisuja. Oltiin niin sanotusti takajalalla. Eka jaksolla me muutama sauma saatiin mutta ne kaatuivat yleensä huonoihin ratkaisuihin. Oli sitä paljon toka jaksollakin. Tauolla kopissa oli vihaisia miehiä, me ei oltu tyytyväisiä siihen mitä me saatiin aikaan ja me hävittiin selkeästi fyysisyydessä eka jaksolla. Me hävittiin keskialueella SJK:lle ja oma peli oli aika tukossa. Siitä respect SJK:lle, he pelasivat tosi vahvan ensi jakson. Tänään tapahtui pelissä paljon, päävalmentaja totesi.


RoPS-KuPS Rovaniemen keskuskentällä lauantaina 27.5. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: KuPS:n tiedote
Lisää uutisia