AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 25.5.2017

Boström: "Emme pystyneet ratkaisemaan peliä"

Boström: "Emme pystyneet ratkaisemaan peliä"

Voiton karkaaminen harmitti "Sikua". (Kuva: Juha Tamminen)

SJK pelasi erittäin vahvan ottelun keskiviikkona Kuopiossa.

Tulossa ollut 1-0-vierasvoitto kääntyi kuitenkin lopussa kitkeräksi pettymykseksi, kun kotijoukkue KuPS onnistui tasoittamaan lisäajalla ja kiihkeitä piirteitä sisältänyt taistelumatsi päättyi lopulta 1-1-pistejakoon.

- Tosi hyvä alku meiltä. Me saatiin palloa ja itseämme liikkeelle ja luotiin ylivoimia laidoille ja pelattiin palloa linjojen väliin ja päästiin kääntymään pallon kanssa ympäri. Meillä oli hyvin liikkuvaa ja toimivaa hyökkäyspeliä heti alussa, SJK:n päävalmentaja Sixten Boström analysoi ottelua.

- KuPS:n hyökkäyksiinlähdöt olivat hyvin kontrollissa ja me saatiin hyvin prässi päälle. Oikeastaan erikoistilanteet olivat pahimmat meidän päässä ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla peli sillä tavalla tasoittui, että peli alkoi mennä päästä päähän, valmentaja arvioi peliä.

Yhden maalin johto ei kuitenkaan riittänyt.

- Toinen maali meidän olisi pitänyt saada tehtyä muutamasta paikastamme etenkin ottelun loppupuolella. Niistä tilanteista pitää pystyä rankaisemaan ja panna peli pakettiin, me ei siihen pystytty valmentaja harmitteli.

- Isoja pelaajavaihtoja jouduttiin tekemään. Kun molemmat joukkueet pelaavat aggressiivista peliä ja pelissä on paljon kontaktia, ei ole maailman helpoin peli mennä vaihdosta sisään. Kolme pelaajavaihtoa yhteensä vaikutti meidän pelaamiseen, Boström totesi.

Pelistä Boström löysi sinänsä monia positiivisia asioita.

- Vales ja Hatakka toimivat Salamin suhteen hyvin ollen vahvoja suurimmaksi osaksi. Hetemaj ja Laaksonen panivat hyvin umpeen mahdollisia syöttöjä Nissilälle ja Salamille jalkaan. Tuplaprässi onnistui hyvin suurimman osan pelistä, valmentaja sanoi.

- Uskon että me ollaan vähän suoraviivaisempia kuin aikaisemmin. Me halutaan edelleen olla pallonhallintajoukkue ja me syötellään palloa jotta me saadaan vastajoukkue liikkeelle, ei itsemme, Boström muistutti.


SJK-IFK Mariehamn OmaSP Stadionilla lauantaina 27.5. kello 18.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: KuPS:n tiedote
Lisää uutisia