AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 24.5.2017

​Wiss voitosta: "Tyylikäs suoritus"

​Wiss voitosta: "Tyylikäs suoritus"

Jarkko Wissin valmentama Ilves aiheutti VPS:lle tappion keskiviikkona Vaasassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Jarkko Wissin valmentama Ilves haki kolme pistettä keskiviikkona Vaasasta kaatamalla VPS:n toisen jakson osumilla 2-0 (0-0).

Ilves muutti avauskokoonpanoaan merkittävästi viime ottelusta. Nähtävästi valinnat toimivat, kun tulosta tuli heti kuntopuntarin ykköstä vastaan. Ilves katkaisi voitollaan VPS:n kuuden tappiottoman pelin putken.

– Tasainen peli ja hyvä sellainen. Kärsivällisesti molemmat loivat omalla tyylillään sellaisia puolittaisia maalipaikkoja ensimmäisellä jaksolla. Ihan superhyviä paikkoja ei tullut. Tulimme toiselle jaksolle vahvasti. Teimme viisi vaihtoa avaukseen ja nähdäkseni se auttoi meitä jaksamaan ja olemaan terävämpiä. Luotimme, että saamme tarvittavat riistot ja näin lopulta kävi. Tämä oli vaikeata kotijoukkuetta vastaan mahtava, tyylikäs suoritus, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss iloitsi.

Kissapaitojen maaleista vastasivat Emile Paul Tendeng ja Ariel "Tuco" Ngueukam.

– Molemmat joukkueet halusivat pitää ja pelata palloa. Tulimme toiselle jaksolle vastustajaa pirteämmillä jaloilla. Pallonhallinnan myötä oli vain ajan kysymys, koska puolittaiset mahdollisuutemme paranevat todellisiksi maalipaikoiksi. Voiton avaimet lähtivät kuitenkin onnistuneesta puolustustyöstä. Joka jätkä oli sitoutunut yhteiseen tehtävään.

– Haluan myös nostaa esille nuoren Aleksis Lehtosen hienon panostuksen ottelun alussa. Hän oli ensimmäistä kertaa avauksessa Veikkausliiga-pelissä. Kovassa paikassa "Allu" rehki ennakkoluulottomasti, vaikka jäi ajoittain hieman yksin, Wiss kiitteli suojattiaan.

Myös Ilveksen toppari Jani Tanska oli varsin tyytyväinen keltapaitojen esitykseen.

Hyvä esitys meiltä. Liikutimme palloa rauhassa ja puolustaessa teimme töitä koko joukkueen voimin. Pystyimme tällä tasaisella alustalla pelaamaan rohkeasti. Olemme treenanneet hyvin ja kunto on kohdillaan, Tanska summaa tilannetta.


JJK-Ilves Harjun stadionilla lauantaina 27.5. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: VPS:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut
Lisää uutisia