vko.21 // 23.5.2017

PS Kemille kauden ensimmäinen vierasvoitto (FC Inter-PS Kemi 1-3)

PS Kemi nappasi kauden ensimmäisen vierasvoittonsa Turusta, kun FC Inter kaatui 3-1 (1-1)-lukemin. Kemiläisten maalit tekivät Rasmus Karjalainen ja Momodou Ceesay, joka osui kahdesti. Interin maalin viimeisteli Guy Gnabouyou.

FC Inter aloitti ottelun terävästi. Guy Gnabouyou tarjoili keskityksen jo 56 sekunnin jälkeen, mutta Njazi Kuqi puski hyvästä paikasta yli maalin. Myös Gnabouyou itse pääsi puskemaan Petros Kanakoudisin keskityksestä 7. minuutin kohdalla, mutta myöskään tämä yritys ei löytänyt tietään maaliin.

Inter tuskaillessa tehottomuuden kanssa vierasjoukkue iski. David Aubrey keskitti 19. minuutilla Inter-maalille, mistä pallo löysi Momodou Ceesayn pään kautta tiensä Rasmus Karjalaiselle. Hänellä oli lopulta helppo työ puskea pallo maaliin.

Inter piristyi kemiläisten johtomaalista ja tuli lopulta ansaitusti tasoihin 41. minuutilla. Maalin teki Kuqin loistosyötöstä Gnabouyou. Maali oli ranskalaishyökkääjän ensimmäinen tällä kaudella. Se oli samalla Interin seurahistorian 800. maali Veikkausliigassa.

Toisen jakson alussa Interillä oli saumat mennä ottelussa johtoon. Timo Furuholm pääsi 52. minuutilla yksin läpi, mutta syöttö maalin edessä päivystäneelle Kuqille jäi puolitiehen ja tilanne kuivui kasaan.

Ottelun loppua kohti vierasjoukkue pääsi pelaamaan palloa Inter-puolustuksen selustaan. Filip Valencic oli jo nokikkain Henrik Moisanderin kanssa, mutta Alan Henriquen liuku pelasti tämän tilanteen 56. minuutin kohdalla.

Interin maailma synkkeni lopulta 71. minuutilla, kun Philip Njoku antoi helpon harhasyötön keskialueella, mis Ceesay pääsi lopulta läpiajoon. Kookas hyökkääjä ei tilanteessa epäonnistunut, vaan vei joukkueensa 2-1-johtoon.

Sama mies oli asialla viisi minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa hän sai oikeastaan kenenkään estelemättä puskea pallon Inter-maalin oikeaan kulmaan, Matias Ojalan keskityksestä.

Inter-vahti Moisander torjui vielä kaksi Valencicin läpiajoa kemiläisten kolmannen maalin jälkeen.

Interin kirivaihde löytyi lopulta aivan pelin lopussa. Tuolloin Kuqi ja vaihdosta kentälle tullut Benjamin Källman pääsivät yrittämään maalintekoa, siinä kuitenkaan onnisumatta.

HIFK-FC Inter Telia 5G Areenalla lauantaina 27.5. kello 15.00 ja PS Kemi-VPS Sauvosaaren kentällä lauantaina 27.5. klo 15.00. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.