AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 22.5.2017

Ennakko: HIFK-HJK

Ennakko: HIFK-HJK

Veikkausliiga-kauden 2017 ensimmäinen Stadin Derby pelataan tiistaina, kun HIFK ja HJK kohtaavat Telia 5G Areenalla kello 18.30 käynnistyvässä ottelussa.

Sekä HIFK että HJK pelasivat edelliset ottelunsa viime perjantaina. HIFK pelasi kotikentällään 1-1-tasapelin hallitsevaa Suomen mestaria IFK Mariehamnia vastaan ja tähtirinnat ovat nyt seitsemän pelatun ottelun jälkeen sarjataulukossa kymmenentenä seitsemällä sarjapisteellä.

Kahdeksannen ottelunsa pelannut HJK kävi hakemassa 1-0-vierasvoiton PS Kemistä ja Veikkausliigaa 17 sarjapisteellä johtava Klubi otti samalla kauden viidennen voittonsa. Eroa toisena olevaan Vaasan Palloseuraan on kolme pistettä. HJK:n voittomaalin PS Kemiä vastaan teki maalipörssiä johtava kolumbialaishyökkääjä Alfredo Morelos, jolle maali oli jo kauden kahdeksas.

HIFK on voittanut seitsemästä liigaottelustaan vain yhden, joka tuli 6. toukokuuta pelatussa kotiottelussa Rovaniemen Palloseuraa vastaan. 1-0-voittomaalista vastasi HIFK:hon täksi kaudeksi siirtynyt maajoukkuelegenda Mikael Forssell, jolle maali oli ensimmäinen IFK-paidassa. HIFK:n paras maalintekijä Pekka Sihvola teki hattutempun SJK:ta vastaan päättyneessä 3-3-vierastasapelissä ja Sihvola on kolmella maalilla HIFK:n paras maalintekijä.

Keskikentän työmyyrä Xhevdet Gela on onnistunut tällä kaudella kahdesti maalinteossa. HIFK:n puolustuspelaaminen on tällä kaudella toiminut ja maalivahti Tomi Maanoja on torjunut tällä kaudella jo kolme nollapeliä.

Veikkausliigan osalta tilastot ovat joukkueitten osalta kahden edellisen kauden osalta tasan. Molemmat joukkueet ovat voittaneet kertaalleen ja pisteet on jaettu neljästi. Kuuden kamppailun maalierokin on tasan 6-6.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvan vuoden puolella kertaalleen, kun Helsingin herruudesta miteltiin Suomen Cupissa. HJK vei maaliskuun alussa pelatun pelin nimiinsä maalein 4-0, kun Morelos ja Akseli Pelvas kurittivat punapaitoja kertaalleen ja Evans Mensah kahdesti.

Viime perjantaina pelatussa IFK Mariehamn-ottelussa päävalmentaja Antti Muurisella oli haasteita saada pelaava kokoonpano jalkeille, sillä toppareista Pauli Kuusijärvi, Jani Bäckman, Kim Raimi sekä vielä debyyttiotteluaan odottava 19-vuotias Tuukka Andberg olivat sivussa. Varmuudella HJK:ta vastaan sivussa on vain keskikenttäpelaaja Fredrik Lassas, joka kärsii alarajaavammasta.


HIFK-HJK Telia 5G Areenalla tiistaina 23.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut
Lisää uutisia