AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 20.5.2017

Malinen ei selitellyt poissaoloilla - "Ei tehty kuten oli sovittu"

Malinen ei selitellyt poissaoloilla - "Ei tehty kuten oli sovittu"

Juhalla alkavat pelaajat käydä vähiin. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS joutui perjantain otteluun SJK:ta vastaan hyvin kapealla miehistöllä ja lisää miehiä putosi rivistä ottelun aikana. Päävalmentaja Juha Malinen ei kuitenkaan piiloutunut tämän taakse 0-3-tappion jälkeen.

Vaihtopenkillä Juha Malisella oli käytettävissään maalivahti Juhani Kankaan lisäksi kolme kenttäpelaajaa, joista yksi oli vasta 17-vuotias Eerik Kantola, kun aivan ottelun alla Juuso Hämäläinenkin ohjattiin kuumeisena sivuun.

- Tietenkin tilanne on juuri nyt haastava, mutta tiesimme jo viime vuoden syyskuussa, että näin saattaa jossain vaiheessa tapahtua, päävalmentaja totesi rauhalliseen sävyyn.

- Meillä on edessämme tiivis viiden pelin putki, joista tämä SJK-ottelu oli ensimmäinen. Nyt vain toivomme kädet korvia myöden ristissä, ettei uusia yllätyksiä enää tule, vaan päin vastoin alkaisimme kuulemaan myös positiivisia uutisia.

Jalkaansa valittanut Timo Stavitski joutui jättämään ottelun puolen tunnin kohdalla. Hiukan ennen taukoa Leo Väisänen taittoi nilkkansa ja avustettiin Tuomas Könösen tukemana kentän laidalle. Hetkeä aiemmin "Tuska" Könönen oli jo kuulostellut rintaansa pidellyttä Lassi Järvenpäätä. Järvenpääkin jäi vaihtoon puoliajalla.

Kentälle saatiin kokemusta Sakari Tukiaisen ja Sani Kaitan otettua paikkansa oikeassa laidassa sekä keskikentän pohjalla. Eerik Kantola teki Veikkausliigadebyyttinsä toisen jakson alussa. Malinen oli joutunut pelaamaan kaikki korttinsa jo ennen ottelun puoliväliä.

- Kaikilla korteilla voidaan voittaa, päävalmentaja napautti.

- Ensimmäinen jakso oli meiltä naurettavuuden ja lapsellisuuden rajamailla. Se pelin kuva, mitä olimme etukäteen maalailleet useamman päivän ajan, levisi kentälle heti alkuunsa. Kaikki pelaajat eivät tehneet kuten oli sovittu.

Huolimatta Aristotete Mboman loppuhetkien toisesta omasta henkilökohtaisesta ja SJK:n kolmannesta maalista, RoPS oli päätösjaksolla huomattavan hyvin ottelussa mukana. Ryhtiliike oli tapahtunut pukukopissa. RoPS oli aktiivisempi ja pelasi ylempää.

- Kävimme asiat rauhallisesti lävitse. Mitä tapahtui ja miksi toisia asioita ei tapahtunut. Siitä moni pelaaja ottikin itseään niskasta kiinni, Malinen kertasi pelin jälkeen.

- Nytkin SJK olisi ollut kaadettavissa, jos vain olisimme kokonaisuudessaan pysyneet omassa pelisuunnitelmassa. Mutta aina ei asiat mene suunnitelmien mukaan. Joskus tulee erehdyksiä, joskus vain jääräpäisiä suorituksia. Ja tässä tulee esiin joukkueen nuoruus. Vielä ei osata pelata joka ottelussa omilla vahvuuksilla.


RoPS-JJK Rovaniemen keskuskentällä keskiviikkona 24.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia