vko.20 // 19.5.2017

SJK selvään kotivoittoon (SJK-RoPS 3-0)

SJK vei pisteet perjantai-illan viimeisessä Veikkausliigaottelussa, kun RoPS kaatui OmaSP Stadionilla 3-0 (2-0). Aristote Mboma iski kaksi maalia ja yksi merkittiin vieraiden omaksi.

SJK aloitti ottelun erinomaisesti ja loi jatkuvasti painetta RoPSin päätyyn. Etenkin ensimmäinen puolituntinen oli upeaa katseltavaa. Ensimmäinen kunnollinen laukaus tuli seitsemännellä minuutilla, kun Matti Klinga laukoi boksin rajalta, mutta veto painui ohi maalin.

11. minuutilla Jarkko Hurme keskitti hyvin maalille, ja Erfan Zeneli pääsi yrittämään pariinkin kertaan maalintekoa, mutta tilanne säilyi maalittomana.

SJK sai sivuvapaapotkun 14. Minuutilla, kun Leo Väisänen rikkoi Johannes Laaksosta oikeassa laidassa. Chema Antón antoi vapaapotkun, joka kimposi RoPS:n pelaajasta maaliin. Onnekas, mutta ansaittu johtomaali.

2-0-maali oli lähellä heti seuraavasta hyökkäyksestä, kun Billy Ions tulitti kaukaa, mutta pallo viuhui hieman ohi maalin.

RoPS:n ensimmäinen maalipaikka tuli 22. minuutilla. Saku Ylätupa kuskasi pallon boksiin ja lopulta Emeka Eze pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta Mihkel Aksalu torjui.

SJK:n toinen maali tuli pari minuuttia myöhemmin. Mehmet Hetemaj pitkä syöttö tavoitti Aristote Mboman, joka karkasi RoPS-puolustajilta, otti pallon tyylikkäästi haltuun ja sijoitti sen komeasti verkkoon.

Puolen tunnin kohdalla Billy Ions laukoi kovan kierteisen vapaapotkun, jonka Reguero kuitenkin pystyi torjumaan.

Ensimmäisen puoliajan lopulla Emeka Eze pääsi laukomaan SJK-puolustuksen kommunikointivirheen seurauksena kohti tyhjää maalia, mutta veto karkasi yli maalin.

Billy Ions nousi komeasti vasemmalta laidalta RoPS-puolustajien ohi reilun tunnin kohdalla. Vetokin oli erinomainen, mutta Regueron torjunta piti lukemat 2-0:ssa.

Ottelun lopullinen niitti nähtiin 73. minuutilla. Billy Ions nousi jälleen kerran vasemmalta laidalta, ohitti Anselmi Nurmelan heittämällä ja keskitti maalille täydellisen pallon. Aristote Mboma oli paikalla, ja iski illan toisen maalinsa.

KuPS-SJK Savon Sanomat Areenalla keskiviikkona 24.5. klo 18.30 ja RoPS-JJK Rovaniemen keskuskentällä keskiviikkona 24.5. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: SJK:n tiedote