vko.20 // 19.5.2017

Inter puristi pisteet Tammelasta (Ilves-FC Inter 0-2)

Ilveksen paluu Tammelan stadionille ei sujunut suotuisissa merkeissä. FC Inter haki Tampereelta täyden potin numeroin 2-0 (0-0).

Ilveksen pelinrakentelu ei ottanut tuulta siipien alle. Pomppupallot ja useat pelikatkot hidastivat peliä. Inter joutui suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa jo puolen tunnin kohdalla, kun keskikentän Henri Lehtonen nilkutti kentältä tehden tilaa Lukas Garcialle.

Sinimustien pallonhallinta ei johtanut kummoisiin maalipaikkoihin. Ilves puolusti kurinalaisesti, eikä päästänyt vastustajia laukomaan kertaakaan.

Jakson lopussa kreikkalaispuolustaja Petros Kanakoudisille näytettiin keltaista korttia Emile Paul Tendengiin kohdistuneesta liukutaklauksesta. Ei ollut kaukana, että tulisieluinen Kanakoudis olisi voimakkaalla protestoinnillaan saanut toisen varoituksen putkeen.

Toisella jaksolla Inter sai hyödynnettyä maalille luomansa paineen. Macoumba Kandjin keskitys tavoitti alati vaarallisen Timo Furuholmin, joka venytti pallon ohi maalivahti Mika Hilanderin. Vierailijoiden ensimmäinen laukaus ja ensimmäinen maali.

Tunnin kohdalla Ilves haki piristysruisketta tuplavaihdolla. Sisään tulleet Youness Rahimi ja Iiro Järvinen toivat tuoreita jalkoja laitapelaamiseen.

Keltapaidat hakivat tasoitusta, mutta boksin sisään ei noin vain kävelty. Joukkueiden roolit kääntyivät päälaelleen. Kovaotteinen Inter vetäytyi ja iski vastahyökkäyksillä selustaan.

75. minuutilla kapteeni Antti Hynynen jysäytti rangaistusalueen rajalta kovan vedon, joka meni vain senttejä maalin yli. Hetkeä myöhemmin Njazi Kuqi rynnisti väkisin vastahyökkäykseen vasemmasta laidasta ja ujutti pallon alanurkkaan. Maali oli Kuqille jo kauden viides.

Inter repi ja raastoi puolustaessaan johtonsa loppuun asti. Rikkonainen ottelu sisälsi useita erikoistilanteita, mutta tavoistaan poiketen Ilves ei pystynyt niitä hyödyntämään. Paluu Tammelan kotiluolaan päättyi karvaaseen pettymykseen.

VPS-Ilves Elisa Stadionilla keskiviikkona 24.5. kello 18.30 ja FC Inter-PS Kemi Veritas Stadionilla tiistaina 23.5. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut