FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
vko.20 // 18.5.2017

FC Lahti koulukiertueella

FC Lahti koulukiertueella

FC Lahti kiertää toukokuun aikana Lahden seudun alakouluja. Ensimmäinen kiertuepäivä järjestettiin maanantaina 15. toukokuuta Renkomäen ala-asteella.

Keskiviikkona vauhtirikas tapahtuma pidettiin Kivimaan koululla. Loppukuusta vuorossa ovat Jalkarannan ja Kariston koulut.

Näin laaja koulukiertue järjestään tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Koulukiertueen teemoina ovat reilu peli ja kiusaamisen vastustaminen. FC Lahden koulukiertue suunniteltiin yhteistyössä kahden Lahden ammattikorkeakoulun palveluliiketoiminnan opiskelijan kanssa.

- Jalkapallo on maailman yleisin peli jota kaikilla on mahdollisuus pelata taustasta riippumatta. Haluamme tuoda oppilaille iloa ja vaihtelua kouluarkeen sekä kannustaa heitä pelaamaan yhdessä. Parasta tässä on se, ettei tarvita muuta kuin pallo ja innokkaita pelaajia, joita kouluista löytyy vaikka kuinka paljon, kertoo entinen FC Lahden pelaaja ja nykyinen myyntipäällikkö Jussi Länsitalo seuran sivuilla.

Lasten ja nuorten aktivointi liikunnan pariin on meille tärkeä asia. FC Lahti toimii lahtelaisen jalkapallon lippulaivana ja edustusjoukkueen pelaajat ovat monelle nuorelle idoleita.

FC Lahti pyrkii vaikuttamaan nuoriin positiivisesti koulukiertueen avulla. FC Lahden edustusjoukkueesta ja taustaorganisaatiosta koottu ryhmä kiertää kouluilla järjestämässä tunnin mittaisia tapahtumia. Lapset pääsevät tutustumaan pelaajiin ja haastattelemaan heitä. Tapahtuma huipentuu peliin jossa jokaisen luokkatason innokkaimmat pelaajat pääsevät haastamaan FC Lahden edustusjoukkueen pelaajia. Pelin jälkeen oppilailla on aikaa käydä keräämässä suosikkipelaajien nimikirjoitukset ja päästä yhteiskuviin.

FC Lahti jakaa kaikille osallistujille kaverilipun, jolla oppilas saa tulla kaverinsa kanssa ilmaiseksi 10.8. pelattavaan FC Lahti- Inter otteluun. FC Lahden yhteistyökumppani Finnkino on myös mukana tapahtumassa ja kaikki osallistujat saavat vauhdikkaiden pelien sekä äänekkään kannustamisen jälkeen nauttia popcornista ja alennuslipuista elokuviin.

- Vastaanotto ja palaute kouluilla on ollut tosi positiivista. Lasten aito hymy ja innokkuus on paras palaute jonka voi saada. Oppilaat ovat askarrelleet ja piirtäneet upeita lakanoita ja lippuja. Kuulimme myös loistavia kannatuslauluja. Pelaajien tapaaminen on selvästi monelle ikimuistoinen kokemus, Länsitalo kertoo leveä hymy huulilla.


FC Lahti-KuPS Lahden stadionilla perjantaina 19.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia