AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 15.5.2017

FC Lahden Hertsi: "Hyökkäyspelaamisessa parannettavaa"

FC Lahden Hertsi: "Hyökkäyspelaamisessa parannettavaa"

Loorents Hertsi uskoo vielä parempaan jatkossa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden laituri Loorents Hertsi on ollut suhteellisen tyytyväinen joukkueen alkukauteen. Väkkärä laituri toivoo kuitenkin joukkueelta jatkossa enemmän tehoja hyökkäyspäässä.

Ilmapiiri FC Lahden joukkueen sisällä on hyvä. Alkukaudesta pistekassa on karttunut hyvin, vaikka viime kierroksella FC Lahti kokikin kauden avaustappionsa Rovaniemellä. Eroa kärkeen on viisi pistettä, mutta johdossa oleva HJK on pelannut ottelun enemmän.

- Tasapelejä on tullut liikaa, joten pisteitä voisi olla vähän enemmänkin, kertoo Hertsi.

Parannettavaa joukkueella on hyökkäyspelissä. Tämän kauden kuudessa ottelussa Kuhnurit ovat onnistuneet maalinteossa kuudesti. Vain PS Kemi ja JJK ovat tehneet vähemmän maaleja (5).

Puolustus on puolestaan toiminut erinomaisesti. Joukkueen maalivahdin Aleksandr Vasjutinin selän taakse on tehty ainoastaan viisi maalia, eikä Lahti ole kertaakaan päästänyt kahta maalia ottelussa.

- Hyökkäyspelaamisessa on parannettavaa. Pitäisi pystyä luomaan paljon enemmän maalipaikkoja ja tekemään niistä maaleja. Positiivista on, että olemme pystyneet puolustamaan hyvin omaa maalia, Hertsi kertoo.

Helsingissä syntynyt 24-vuotias Hertsi muutti Lahteen jo nuorena. FC Lahdessa hän pelasi kaksi kautta vuosina 2013-2014, jonka jälkeen hän siirtyi Vaasan Palloseuraan. Vaasassa vietetyn kahden kauden jälkeen "Lote" palasi takaisin Lahteen.

- Tosi kiva oli tulla takaisin Lahteen. Mukavaa olla täällä kotona ja hienoa, että perhe asuu lähellä.

Harjoitusottelut ja ensimmäiset tämän kauden Veikkausliigapeleistä Hertsi pelasi erittäin hyvin. Kolmeen ensimmäiseen otteluun hän pääsi avaukseen, jonka jälkeen taso hieman heikkeni ja kolmessa edellisessä ottelussa Hertsi on tullut vaihdosta kentälle.

- Täysin tyytyväinen en ole alkukauden otteisiini. Aina pystyy parantamaan ja koko ajan yritän kehittää itseäni. Pitäisi tehdä asioita helpommin kentällä.

Kehitystä Hertsin otteissa on tapahtunut edellisistä kausista. Pallollisessa pelissä on menty isoja askelia eteenpäin. Kauden henkilökohtaisista tavoitteista Hertsi ei halua hiiskua.

- On mulla vaikka mitä tavoitteita, mutta pidän ne itselläni, Hertsi kertoo hymy huulella.


FC Lahti-KuPS Lahden stadionilla perjantaina 19.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia