AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 13.5.2017

Malinen ylisti nuoria: "Ovat vähän kuin Daltonin veljeksiä"

Malinen ylisti nuoria: "Ovat vähän kuin Daltonin veljeksiä"

"Dalton" Lassi Järvenpää iski ensimmäisen Veikkausliigamaalinsa. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS taisteli erittäin nuorella kokoonpanolla perjantaina hienon 1-0-voiton FC Lahdesta.

Ennen ottelua RoPS:n yllä leijaili useita kysymysmerkkejä. RoPS:n keskikentän tukiranka Antti Okkonen, Robert Taylor ja Sani Kaita joutuivat edelleen pysyttelemään sivussa kokoonpanosta. Viimeisimpänä miinusmerkkinä myös luotettava työmyyrä Eetu Muinonen oli sairastunut ottelun alla.

RoPS:n keskikentän kolmion muodostivat 20-vuotiaat Anselmi Nurmela ja Lassi Järvenpää sekä 17-vuotias Saku Ylätupa. Heidän laidoillaan viilettivät 17-vuotias Timo Stavitski ja peräti 21-vuotias Cem Felek. Kärjessä Lahden puolustuksen seassa rouhi parikymppinen Emeka Eze. RoPS:n ylimmän kuusikon keski-ikä oli karvan päälle 19 vuotta.

Kokemus löytyi alakerrasta. Topparikaksikko Ivan Tatomirović ja Juuso Hämäläinen sekä maalivahti Antonio Reguero toimivat RoPS:n turvallisena kivijalkana.

- Ennen ottelua puhuimme meidän kokeneen kaartin kanssa siitä, millaista panosta heiltä tultaisiin odottamaan. Siihen kutsuun he myös vastasivat, päävalmentaja Juha Malinen kiitteli ottelun jälkeen.

- Ivanin, Juuson ja Regueron lisäksi myös David Addyn peli oli kenties parasta tälle kaudelle. Hän on hyvin hyökkäystahtoinen pelaaja, mutta tänään hän oli oikeissa paikoissa oikeaan aikaan, sijoittui hyvin ja halusi puolustaa.

Ottelun puheenaiheeksi kuitenkin nousivat RoPS:n nuoret. RoPS osoitti niitä ilkeitä adjektiiveja, joita se on itse itselleen ennen kauden alkua asettanut. Prässi oli aktiivista, tilanteet pelattiin kovaa ja loppuun saakka.

- Joukkueen tahtotila oli alusta saakka käsinkosketeltavan kova. Nuoret miehet antoivat palaa estoitta koko nuoren energiansa voimalla, Malinen suitsutti.

- Samalla koko meidän keskikentän kolmion työskentely oli tänään ihailtavaa. Lassikin pelasi urallaan nyt ensimmäistä kertaa koskaan keskikentän pohjalla, mutta ei hän sitä komennusta missään vaiheessa edes kysellyt.

Ottelun loppua kohden FC Lahti sai siirrettyä painopistettä kohden RoPS-päätyä. RoPS:lla ei kuitenkaan ollut suurempaa hätää missään vaiheessa. Rangaistusalueen sisälle eksyneet pallot purettiin varmasti ja eleettömästi. Vaihtopenkillä ja katsomossa saatettiin jännittää, mutta kentällä RoPS ei sortunut kertaakaan hätäisiin ratkaisuihin. Joukkue yllätti monet, jälleen kerran.

- Sehän näissä on, kun nämä eivät ole ihan mitä tahansa nuoria. Nämä ovat kuitenkin valikoituneet isoista massoista, eikä näillä ihan helposta valahda liri housuun, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen sai jälleen kerran kertailla.

- Toki tämä oli vain yksi ottelu 33 ottelun sarjassa, jonka aikana tulee taatusti tapahtumaan kaikenlaista. Mutta kopin sisällä näissä kavereissa on todella hurttia huumoria. Nämä on vähän kuin Daltonin veljeksiä. Ne saattavat ampua kesken kaiken ihan mitä vain, mutta samalla ne ei pelkää ottaa vastaan yhtäkään luotia.

Lisää uutisia