vko.19 // 12.5.2017

KuPS viime hetken voittoon (KuPS-HIFK 2-1)

Kuopion Palloseura otti perjantaina 2-1-kotivoiton HIFK:sta.

Kuopion Palloseura nousi viime hetkellä 2-1-voittoon kotipelissään HIFK:ta vastaan. Voittomaalista vastasi vain minuutteja ennen loppua kuopiolaisten Urho Nissilä.

Kuopiolaiset saivat ensimmäisen vaarapaikkansa 10 peliminuutin kohdalla, jolloin puolustaja Sebastian Sorsa lähetti laitakeskityksen kohti HIFK-maalia. Hyökkääjä Gbolahan Salami ei päässyt puskemaan mainiota keskityspalloa tolppien väliin.

KuPS sai uuden maalipaikan 15 minuutin kohdalla. Keskikenttäpelaaja Ville Saxman vapautti oivallisella syötöllään Urho Nissilän avopaikkaan, maalivahti Tomi Maanoja otti vedon hienosti kiinni. Laitahyökkääjä Solomon Duah pääsi tämän jälkeen etenemään laukaisupaikkaan, veto jäi pehmeäksi ja Maanoja otti sen helposti kiinni (22 min).

KuPS pääsi yrittämään maalintekoa rangaistuspilkulta, kun Nissilä oli kaadettu alueella. Salami laukoi ja Maanoja torjui vedon upeasti kulmapotkuksi (36 min). Tauolle mentiin maalittomissa lukemissa.

KuPS kehitti toisen puolikkaan alussa hyvän tekopaikan, jonka HIFK-puolustus torjui kulmapotkuksi (47 min). HIFK pääsi iskemään hienon johtomaalinsa 65 peliminuutin kohdalla, jolloin Matias Hännisen nappikeskitys tavoitti Xhevdet Gelan ja tämä puski keskeltä komeasti 0-1. Heti tämän jälkeen Nnaemeka Anyamele eteni vauhdikkaasti laidassa keskittäen pallon luukulle Gelalle, jonka vedon KuPS-vahti Otso Korhonen onnistui torjumaan (76 min). 0-2 oli todella lähellä.

Takaa-ajajaksi joutunut kotijoukkue lisäsi hyökkäysvoimaa ja käänsi pelin viimeisen kymmenminuuttisen aikana. Ensin Sorsa lähetti keskityspallon HIFK-maalin edustalle ja Gbolahan Salami viimeisteli 1-1 (81 min). Lopussa Salami pääsi syöttämään Nissilälle, joka laukoi 2-1-voitto-osuman (88 min). Nissilä viimeisteli tämän kauden neljännen liigaosumansa kohoten KuPS-joukkueen tehokkaimmaksi viimeistelijäksi.

FC Lahti-KuPS Lahden stadionilla perjantaina 19.5. kello 18.30 ja HIFK-IFK Mariehamn Telia 5G Areenalla perjantaina 19.5. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: KuPS:n tiedote