vko.19 // 11.5.2017

HJK jatkaa Veikkausliigan piikkipaikalla (HJK-Ilves 2-0)

Morelos iski ottelun molemmat maalit. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK jatkaa Veikkausliigan kärjessä voitettuaan torstain ainoassa ottelussa Ilveksen kotikentällään 2-0 (1-0). Illan molemmista maaleista vastasi Alfredo Morelos.

Klubi aloitti ottelun jälleen vahvasti. Vierasjoukkue ei ensimmäisten minuuttien aikana päässyt juurikaan pitämään palloa hallussa, vaan tyytyi roiskaisemaan pelivälineen aina pois paineen alta.

Avausmaali nähtiin jo kahdeksannella peliminuutilla. Alfredo Morelos katkaisi Ilves-vahti Mika Hilanderin avauksen ja karkasi vetopaikkaan. Maalipörssin kärkinimi viimeisteli kauden kuudennen osumansa tarkalla laukauksella alakulmaan.

Pian osuman jälkeen nähtiin ottelun ensimmäinen varoitus, kun Hannu Patronen katseli keltaista korttia taklauksen jälkeen.

Parinkymmenen minuutin jälkeen Ilveskin sai pallollista peliään käyntiin. Tamperelaiset eivät kuitenkaan saaneet laadukkaita hyökkäyksiä aikaiseksi Klubin prässin toimiessa todella hyvin.

Toinen puoliaika jatkui ensimmäisen kaltaisena. Klubi painoi kovaa päälle, ja Ilves tyytyi kyttäämään vastaiskuja.

Vajaan 60. minuutin kohdalla Klubilla oli kaksikin oivaa yritystä, kun ensiksi Moshtagh Yaghoubi kokeili kaukaa, ja heti perään Morelos ampui tulisesti läheltä, mutta molemmissa tilanteissa Hilander ennätti pallon tielle.

67. minuutin kohdalla Klubi suoritti ensimmäisen vaihtonsa, kun laidalla aktiivisesti ahertanut Demba Savage teki kentällä tilaa Akseli Pelvakselle.

Pelvaksen vaihto osoittautui nopeasti onnistuneeksi. 73. minuutin kohdalla laituri tarjosi komean kuvion päätteeksi täydellisen keskityksen takatolpalle, jonne Morelos oli unohtunut. Buffalo iski illan toisen osumansa hienolla puskulla, joka ei jättänyt Hilanderille juuri toivoa.

Klubi jatkoi vahvaa painetta toisen osuman jälkeen. Niin Atom kuin Moreloskin pääsivät hakemaan kolmatta täysosumaa, mutta Hilander venyi pallon tielle.

83. minuutin pelin jälkeen Morelos otettiin vaihtoon. Maalitykin tilalle kirmasi Ousman Jallow. Lisämaaleja ei nähty, joten pisteet jäivät Töölöön 2-0-lukemin.

PS Kemi-HJK Karihaaran kentällä perjantaina 19.5. kello 18.00 ja Ilves-FC Inter Ratinan stadionilla perjantaina 19.5. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.