FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.19 // 11.5.2017

Ennakko: SJK-JJK

Ennakko: SJK-JJK

Jyväskyläläinen JJK vierailee tällä kaudella ensimmäistä kertaa Seinäjoen OmaSP Stadionilla.

Viime viikonloppuna SJK koki pettymyksen hävittyään vierasottelun FC Lahtea vastaan. JJK:ta vastaan SJK:n ainoa tavoite on kotivoitto.

- Meidän täytyy luottaa siihen, että saamme itseluottamuksemme takaisin. Ja meidän pitää päästä takaisin voittokantaan. Uskon, että kun saamme voiton, niin itseluottamus palaa sitä myötä koko joukkueeseen ja alamme voittamaan lisää otteluita. Samalla saamme muiden kuromaa etumatkaa kiinni. Se on niin yksinkertaista, sanoo SJK:n hyökkääjä Billy Ions, joka on ollut toistaiseksi joukkueen tehokkain pelaaja.

Koko alkukauden sivussa ollut SJK:n Mehmet Hetemaj on jälleen mukana harjoituksissa normaalisti ja todennäköisesti mukana perjantain ottelussa. Myös pitkään sivussa ollut Jarkko Hurme on jo palannut harjoituksiin, mutta hänen mukana olonsa perjantaina selviää vasta lähempänä ottelua. Aiemmin SJK tiedotti, ettei kamerunilainen Anatolé Abang jatka seurassa.

FC Lahtea vastaan SJK:n puolustaja Marc Vales iski päänsä kovaa yhteen kotijoukkueen keskikenttäpelaajan Hendrik Helmken kanssa ja molemmat joutuivat käymään sairalaalassa asti paikattavana. Vales on kuitenkin mukana perjantain ottelussa. Matti Lähitie on ollut loukkaantuneena, mutta palannee tositoimiin perjantaina.

JJK taas isännöi viime lauantaina Harjulla FC Interiä. Kotiyleisö saikin nähdä väkevästi taistelevan kettulauman, joka johti ottelua tauolla, mutta joutui tyytymään jäämään pisteittä – Gaël Etockin maali ei riittänyt voittoon asti, vaan Inter sai toisen jakson painostuksellaan iskettyä voittoon riittävät maalit. Etockin maalin alusti juuri SJK:sta lainalla oleva Elias Ahde, joka ei pelaa tulevassa ottelussa omaa seuraansa vastaan.

Vaikka Interiä vastaan nähtiin paljon hyvää, peräänkuuluttaa JJK:n päävalmentaja Juha Pasoja vielä pykälää parempaa suoritusta – etenkin puolustuspäässä.

- Inter-peli oli meiltä monin osin hyvä, meillä oli kaikki mahdollisuudet voittaa. Toivottu tulos jäi kuitenkin saamatta ja totta kai se harmittaa. Samanlaista pelillistä suoritusta vaaditaan myös Seinäjoella ja kaikki kyllä tiedostavat, että voitto vaatii vielä myös askelia eteenpäin. Etenkin oman maalin edessä on oltava terävämpiä, voittaa niin ykkös- kuin kakkospallotkin, Pasoja linjaa.

- Viikko on mennyt treenikentällä nousujohteisesti ja tavoite tietenkin on, että pelissä saadaan se viikon maksimisuoritus ja sitä kautta ansaittu tulos.

JJK ja SJK eivät ole sarjaotteluissa vielä kohdanneet, talviset harjoitusottelut sen sijaan ovat jo jonkinlainen perinne. Myös viime joulukuussa JJK kävi tuolloin vielä Simo Valakarin valmentaman SJK:n vieraana ja isännät veivät 2-0-voiton nuorekkaasta kettulaumasta.

SJK vaihtoi kuitenkin valmentajaa kauden alun alla, kun Valakari sai lähteä ja penkin päähän astui Veikkausliigassa viimeksi HJK:ta kaudella 2014 valmentanut Sixten Boström.

- Pelaajisto on käytännössä sama, niin määräänsä enempää Boström ei ole voinut peliäkään muuttaa. Ryhmitys heillä kuitenkin on vähän vaihdellut pelistä toiseen ja se tietenkin aina osaltaan vähän muuttaa pelin luonnetta – painottuuko hyökkäys vai puolustus, Pasoja tuumii.


SJK-JJK OmaSP Stadionilla perjantaina 12.5. kello 20. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: SJK:n verkkosivut, JJK:n verkkosivut
Lisää uutisia