AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 30.4.2017

​Vuorinen: "Työnteko puolustussuuntaan ratkaiseva asia"

​Vuorinen: "Työnteko puolustussuuntaan ratkaiseva asia"

Petri Vuorisen (vas.) valmentama VPS kohtaa sunnuntaina IFK Mariehamnin Ahvenanmaalla. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS:n pelit jatkuvat sunnuntaina vieraissa IFK Mariehamnia vastaan.

VPS on voittanut neljästä pelistään yhden, hävinnyt kaksi ja pelannut kerran tasan. "Vepsun" päävalmentaja Petri Vuorinen löytää sekä hyökkäys -että puolustuspelaamisesta asioita, joita täytyy parantaa.

– Meidän pitää saada hyökkäyksiä, joilla saamme heidän ison puolustuksensa liikkeelle. Silloin he eivät pääse niin hyvin käyttämään omia vahvuuksiaan ja me päinvastoin pääsemme. Pallonmenetysten jälkeen pitäisi pystyä riistämäänkin nopeasti. Se vaikuttaa puolustamiseenkin, joka on sellainen osa-alue, mitä olemme käyneet tässä läpi koko ajan. Meillä riittää parannettavaa siinä, miten puolustamme, kun joudumme pelissä selvästi vastaanottavaksi osapuoleksi, Vuorinen pohti.

Alkukauden aikana Vepsu on tehnytkin maaleja, mutta murheenkryyni on päästettyjen osumien määrä. Tilastot eivät toki kaikkea kerro, mutta Vuorinen näkee selvästi asioita, jotka tähän ovat vaikuttaneet.

– Organisointi kentällä ei ole ollut niin hyvin kunnossa ja toinen asia on tietynlainen asennekysymys. Pitää tietää omat roolit ja tehtävät ja sitä kautta tehdä oikeita ratkaisuja oikeaan aikaan, mutta myös tehdä asiat vielä kovemmalla asenteella. Työnteko puolustussuuntaan on ratkaiseva asia sille menestymmekö vai emmekö, Vuorinen totesi.

Vuorinen tietää, miten IFK pelaa.

– IFK Mariehamn pelaa hyvässä mielessä samaa omaa peliä koko ajan. Se on aluepuolustamista kauttaaltaan ja hyökkääminen on tosi suoraviivaista.


IFK Mariehamn - VPS Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 30.4. kello 16. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia