vko.17 // 29.4.2017

RoPS voittoon Lapin derbyssä (RoPS-PS Kemi 3-1)

RoPS kukisti PS Kemin lauantaina Lapin paikallisottelussa Rovaniemellä maalein 3-1.

Kauden ensimmäinen Lapin paikallisottelu pelattiin lauantaina. RoPS otti PS Kemistä kotonaan 3-1-voiton, vaikka rovaniemeläiset olivat tappiolla ennen avausjakson lopun tasoitusta.

Rovaniemen Palloseura otti eilen ensimmäisen kiinnityksen himoittuun Lapin herruuteen. PS Kemi oli väkevä vastustaja, mutta joutui lopulta taipumaan Sinisen kotijoukkueen edessä. Ensimmäisen jakson lopulla tasoihin noussut RoPS vei ottelun 3-1 (1-1).

RoPS joutui kamppailuun ilman kahta tärkeää pelaajaansa. Antti Okkosen edellisessä ottelussa saama kova isku haittaa miestä edelleen. Robert Taylor kärsii lievästä ylirasituksesta. Hänet on varotoimenpiteenä toistaiseksi käskytetty lepäämään.

PS Kemi onnistui tänäkin vuonna kasaamaan varsin potentiaalisen joukkueen aivan liigakauden kynnyksellä. Ensimmäisen puoliajan tapahtumien perusteella eilisestä ottelusta olisi saattanut tulla RoPS:lle huomattavasti haastavampikin.

Kemin Filip Valencicin avausmaalin jälkeen RoPS-maalivahti Antonio Reguero kuitenkin nousi jälleen kotijoukkueen sankariksi. Regueron torjumasta rangaistuspotkusta koko ottelun suunta kääntyi RoPS:lle.

Yksi läpi lyöneistä RoPS:n nuorista on Saku Ylätupa, jonka haastosta RoPS:lle myönnettiin rangaistuspotku aivan avausjakson loppuminuuteilla. Pilkulta pallon sijoitti hallitusti ohi Oskari Forsmanin laitapuolustaja David Addy.

Toiselle jaksolle Kemi ei enää saanut luotua avausjakson kaltaista painetta. Vielä 50. minuutilla Abdoulie Mansally uhitteli RoPS:n maaliviivalla. Leo Väisäsen putsaamasta pallosta käynnistyi isäntien vastahyökkäys, jonka päätteeksi Simo Roiha laukoi ilmasta RoPS:n johtoon.

Lopullisen ratkaisun puski ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä pelannut järkälemäisen vahva kärkimies Emeka Eze.

HIFK-RoPS Telia 5G-Areenalla lauantaina 6.5. kello 18 ja PS Kemi-KuPS Karihaaran kentällä lauantaina 6.5. kello 17. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.