AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 29.4.2017

H​onkavaara: "Tulos harmittaa tosi paljon"

H​onkavaara: "Tulos harmittaa tosi paljon"

Tulos jäi kaivelemaan "Honsua". (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura joutui lauantaina jälleen kerran taipumaan Tampereen Ilvekselle omalla kotiareenallaan.

KuPS pelasi hyvän ottelun halliten pelitapahtumia, mutta maalintekopaikkoja ei onnistuttu hyödyntämään. Hyökkääjä Ats Purje osui kertaalleen Ilves-maalin ylärimaan toisella puolikkaalla ja Ilveksen hankkima 0-1-johtoasema kesti loppuun saakka.

- Ei pelattu huonosti. Tulos on pettymys, tulosta pitää kunnioittaa. Ilves teki maalin, me emme. Toisella pelijaksolla Ilveksellä oli vain yksi veto josta maali tuli. Tuco purjehti siinä linjan takaa reunaan ja etualue oli tyhjä, siihen meidän pitää paneutua, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara totesi.

- Ilves oli yllättävän passiivinen. Se oli erikoista. Toiselle jaksolle me tehtiin tarkoituksella valinta, että alussa pelataan suoraviivaisia palloja sinne. Se toimi hyvin ja me saatiin peli ylös. Tulos harmittaa tosi paljon. Ilves-taika ei tunnu katoavan ja vaikeata tuntuu olevan voittaa Ilves, valmentaja totesi.

Pelillisesti hyviä elementtejä oli Honkavaaran mukaan paljon.

- Saku Savolainen ja Urho Nissilä hoitivat homman keskialueella tosi hyvin ollen riittävän lähellä Ayarnaa. Toisella puolikkaalla Ilves ei saanut mitään aikaan. Tämä oli yhden maalin peli ja näytti siltä että Ilves tuntui hakevan enemmän nolla-nollaa kuin voittoa. Oli harmittava tulos, Honkavaara sanoi.

Veikkausliigadebytantti Sharp Räsänen puolusti mainioin ottein täydet 90 minuuttia.

- Sharp pelasi rohkeasti ja miehekkäästi. Tosin toinen puolustaja Sebastian Sorsa ei nyt päässyt ylöspäin juuri lainkaan käyttämään avujaan. Ats Purjetta vaivasi flunssa koko viikon ja hän oli juuri pyytänyt vaihtoa, kun osui ylärimaan. Urho Nissilän hyvän vedon Hilander torjui. Mutta turha on marista, sillä nämä pitää ansaita, valmentaja korosti.

- Ruben Gabriel tulee nyt mukaan seuraavaan peliin. Hän tuo vahvan fyysisen elementin keskialueelle Kemiä vastaan. Kopissa sanoin pettyneille jätkille, että tämä oli yksi taistelu ja että me voitetaan Ilves tällä kaudella vielä kahdesti. Joukkue on tällä hetkellä hyvässä iskussa ja moni pelaaja skarppasi VPS-pelistä.


PS Kemi-KuPS Karihaaran tekonurmella lauantaina 6.5. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: KuPS:n tiedote
Lisää uutisia