FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.17 // 28.4.2017

FC Lahden Drilon Shala löysi uuden kevään laitapakkina

FC Lahden Drilon Shala löysi uuden kevään laitapakkina

Drilon Shala on viihtynyt puolustajan roolissa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden kokoonpanossa alkukaudella huomioita on herättänyt hyökkääjänä paremmin tunnetun Drilon Shalan pelaaminen laitapuolustajana.

Loukkaantumisten sävyttämän vaikean viime kauden jälkeen Shala on löytänyt ihan uutta kipinää pelaamiseen. FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas on ollut erittäin tyytyväinen näkemäänsä.

- Drilon tekee uutta kevättä pelaajana. Hän on moderni hyökkäävä puolustaja, jonka juoksukestävyys on erinomainen. Hänellä on hyvä tempokuljetus ja vauhdista keskitys, Korkeakunnas kehuu.

Valmentaja muistuttaa, että puolustajana Shalalla on enemmän aikaa pallollisena. Hän on pallon saadessaan yleensä positiivisessa peliasennossa, toisin kuin usein laitahyökkääjänä.

- Isoimmat haasteet ovat sijoittumisessa, että hän malttaa pysyä linjassa. Drilon on nopea, varsinkin ensimmäisillä askelillaan, ja siksi vaikeasti ohitettava. Niin taitavaa ei ole vielä vastaan tullut, että olisi hänet ohittanut.

Valmentajan arviot saavat Shalan kehräämään.

- Tosi hyvältä tuntuu. Jos olen löytänyt paikan, jossa voin auttaa enemmän joukkuetta kuin aikaisemmin, se sopii minulle. Viime kaudella pelasin yhden pelin pakkina ja talven harjoituskaudella enemmän. Laiturina tiedän, mitä vastustajan laituri yrittää. Yritän pysyä lähellä vastustajaa, viedä häneltä tilan ja ajan pois, Shala sanoo.

Hyökkäämistäkään entiseltä laitahyökkääjältä ei ole kielletty.

- Koko laita on nyt minun. Pääsen hyökkäämään enemmän toisesta aallosta, mikä on helpompaa kuin ensimmäisestä. Haluan nousta aktiivisesti niin, että vastustajan laituri joutuu seuraamaan. Se on aina pois hänen hyökkäyspelistään.

Laitapakki antaa tunnustusta myös pelaamista helpottaville joukkuekavereilleen.

- Pääsen syöttämään palloa eteenpäin. Meidän keskikentän kolmikko liikkuu todella hyvin ja tekee syöttämisen helpoksi.


FC Lahti - JJK Lahden stadionilla lauantaina 29.4. kello 16.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia