AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 28.4.2017

Ennakko: KuPS-Ilves

Ennakko: KuPS-Ilves

Kuopion Palloseuran kotiottelut jatkuvat lauantai-iltana 29.4. Savon Sanomat Areenalla, kun vieraaksi saapuu Ilves.

Ilves on tasapisteissä KuPSin kanssa. Tasapeli FC Lahtea vastaan sekä voitto SJK:sta käynnistivät kauden mallikkaasti. Viikko sitten RoPS kuitenkin kaatoi kylmää vettä kissapedon niskaan hakemalla vierasvoiton Ratinasta 0-2-lukemin. Päävalmentaja Jarkko Wiss on herätellyt pelaajiaan uuteen kamppailuun. Harjoitusviikko käynnistyi maanantaina ylimääräisellä mäkijuoksulla talvisessa säässä. Joukkue tulee varmasti sisuuntuneena takaisin pelikentille.

Kuopiolaisten ja Ilveksen keskinäiset kohtaamiset ovat olleet viime vuosina poikkeuksellisen värikkäitä. Dramaattisia käänteitä ja erikoisia tapahtumia on nähty lähes jokaisessa pelissä ja edessä on jälleen kerran näkemisenarvoinen taisteluvääntö.

- Ilves on hyvä vastustaja ja laadukas joukkue. Ilves pelaa hyvää peliä ja pyrkii hallitsemaan palloa. Ilveksen mielentila on ratkaiseva seikka: he tulevat varmasti kovalla intensiteetillä huonon tuloksen jälkeen. Sama mielentila on meillä VPS-pelin jälkeen: tasapeli oli pieni pettymys, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara toteaa.

Keskikenttävahvistus Ruben Gabriel on poissa KuPS:n lauantaisesta kokoonpanosta yhden ottelun mittaisen pelikieltonsa johdosta. Lisäksi joukkueessa on meneillään pieni flunssa-aalto, joten joidenkin pelaajien osalta pelipäivän kunto arvioidaan erikseen.

- Olemme hyvässä iskussa ja selvisimme hyvin kovasta kauden aloituksesta. Kolme peliä, joista kaksi on pelattu vieraissa, ovat olleet kovia liigapelejä ja ne ovat osoittaneet, että meidän oma pelimme on hyvällä tasolla, Honkavaara kuitenkin iloitsee.

Ilveksen kokoonpanossa ovi heiluu molempiin suuntiin yhden pelaajan verran. Hyökkääjä Jude Nworuh sai vastikään pienen nivusvamman, joten hän ei matkusta Kuopioon. Maalivahti Mika Hilander on puolestaan kärsinyt pelikieltonsa loppuun ja palaa rosteriin. Pitkäaikaisloukkaantuneet Teemu Penninkangas, Antti Koskinen ja Tariq Kazi tekevät varovaisin askelin paluuta pallollisiin joukkueharjoituksiin. Heidän pelikuntonsa löytynee lähiviikkoina.


KuPS - Ilves lauantaina 29.4. klo 16.00 Savon Sanomat Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut
Lisää uutisia