AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 26.4.2017

​Puheenjohtaja Apunen: "Huomio olosuhteisiin ja pelaajakehitykseen"

​Puheenjohtaja Apunen: "Huomio olosuhteisiin ja pelaajakehitykseen"

Kuva: Risto Oksanen

Veikkausliigan tiistaina valittu uusi puheenjohtaja Matti Apunen näkee optimismin levittämisen sekä viestimisen ja puhumisen oman roolinsa tärkeimpinä tehtävinä.

Apunen luonnehtii itseään intohimoiseksi lajin harrastajaksi, joka on seurannut suomalaista pääsarjajalkapalloa teini-iästä saakka.

- Varsinaista jalkapalloilijan uraa pelaajana minulla ei ole, ei myöskään seurataustaa, mutta tämä ei estä rakastamasta lajia. Talvella minulta kysyttiin kiinnostusta tähän tehtävään ja miettimisen sekä keskusteluiden jälkeen vastasin myöntävästi – ei päätös lopulta edes kovin kauaa kestänyt, Apunen kertoi.

- Ehkä taustalla on vähän sitäkin, että kun tarpeeksi kauan katsomon puolelle viisastelee, niin jossain vaiheessa on paikallaan istua omilla housuillaan tuleen, Apunen naurahti.

Apunen kertoo mieluusti jättävänsä taktiset kuviot kentällä ja valmentamisen muiden tehtäväksi, mutta näkee kaksi selkeää asiaa, joihin Veikkausliigan on syytä kiinnittää huomiota.

- Ensimmäinen on se, että olosuhteet ovat kohdillaan, se että meillä on pelitapahtuma, joka on sekä viihdyttävä että ammattimainen. Olosuhteitten pitää olla kunnossa niin stadioneilla katsojille myös kentällä pelaajille, jotta nämä pystyvät esittämään parastaan, Apunen painottaa.

- Toinen asia on pelaajakehitys, jonka kautta me saamme nämä artistit kentälle. Tämä on toki koko suomalaisen jalkapallon yhteinen kysymys ja meille yhteinen asia Palloliiton kanssa.

Suomalaisen jalkapallon ja Veikkausliigan mahdollisuudet Apunen näkee joka tapauksessa hyvin positiivisessa valossa.

- Futis on hyvässä kehitysvaiheessa. Se on iso, suosittu ja pidetty laji, jolla on todella paljon harrastajia tässä maassa. Täysin vertailukelpoisissa Euroopan maissa jalkapallo on korkeammalla tasolla, enkä näe mitään syytä miksei Suomessa voisi olla myös näin.

"Selkeät ja realistiset tavoitteet"

Apunen aikoo käyttää puheenjohtajana hyödykseen pitkää kokemustaan niin median kuin elinkeinoelämänkin parissa.

- Jokaisella johtajalla on kaksi perustehtävää. Ensimmäinen on optimismin levittäminen – toki realiteetit huomioiden. Toinen on kommunikointi. Viestiminen ja puhuminen, se on minun tehtäväni tässäkin toimessa, ja siitä minulla on 35 vuoden kokemus, Apunen sanoo.

- On olennaista että pystymme luomaan ja myös kommunikoimaan sellaisia tavoitteita, jotka ovat selkeitä ja realistisia, ei liian epämääräisiä maaleja, jotka ovat liian kaukana, eikä toisaalta liian ehdottomia. Tietysti tavoitteena on esimerkiksi se, että Veikkausliigaseurat voivat menestyä kansainvälisesti, mutta ei kannata lähteä naulaamaan liian tiukkaan sitä, että joku seura pelaa Mestarien liigan lohkovaiheessa kahden vuoden sisällä. Uskon että se on realismia, mutta onko se kahdessa vuodessa totta – ja jos sitten ei ole, niin petytään.

Entä puheenjohtajan oma suosikkiseura? Veikkausliigaa hän kertoo seuraavansa nykyisin pääasiassa kotikaupungissaan Tampereella ja viikolla myös Helsingissä, mutta yhtä suosikkiseuraa Veikkausliigasta ei löydy. Englannista sen sijaan löytyy.

- Olen Newcastle Unitedin elinikäinen kannattaja. Ja pelaajista Alan Shearer on suurin kaikista, Apunen lausuu vakaasti.

Lisää uutisia