vko.17 // 24.4.2017

FC Lahti nousi voittoon (HIFK-FC Lahti 1-2)

Mikko Kuningas oli lahtelaisten sankari. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK ja FC Lahti kohtasivat maanantain ainoassa Veikkausliigaottelussa. Tulokseksi kirjattiin vieraiden 2-1-voitto.

Avauspuoliajalla nähtiin varsin tasaista pelaamista, eikä kumpikaan joukkue onnistunut maalinteossa. Vierasjoukkue FC Lahti sai luotua puolittaisia tilanteita varsinkin aktiivisen laitapelaamisen kautta, mutta HIFK-puolustus sai hoidettua keskitysyritykset mallikkaasti. Santeri Hostikalla oli paras paikka maalintekoon ensimmäisellä puoliajalla, mutta hänen kierteinen keskityksensä viuhui niukasti oikeasta tolpasta ohi.

Ehkä eniten ensimmäisestä puoliajasta kertovat maalivahtien torjunnat – Carljohan Erikssonille ei merkitty ensimmäisellä puoliajalla torjuntoja, kun FC Lahden maalivahti Aleksandr Vasjutinille torjuntoja merkittiin yksi.

Toinen puoliaika käynnistyi kuitenkin vauhdikkaasti. Mikko Kuningas käynnisti vierasjoukkueen hyökkäyksen pelaamalla pallon vasempaan laitaan Hostikalle. Hostikka haastoi Matias Hännisen ja 19-vuotiaan laitapelaajan matala keskitys löysi maalille juosseen brasilialaishyökkääjä Stenion, joka ohjasi pallon varmasti maaliin. Maali oli Steniolle liigauran ensimmäinen.

Avausmaalin jälkeen HIFK sai entistä paremmin otetta pelistä ja muun muassa Nnaemeka Anyamelella oli loistava paikka tasoitusmaaliin. Anyamele pääsi puolittain läpi ja laitapelaajan laukaus meni lopulta sivuverkkoon.

HIFK:n tasoitusmaali syntyi 58. peliminuutilla, kun Anyamele sai pelattua vasemmalla laidalla Xhevdet Gelan vapaaksi. Gela karisteli vartijansa ja laukoi oikealla jalalla kierteisen pallon, joka meni Lahti-maalivahti Vasjutinin käsien kautta verkkoon. Maali oli HIFK:n kauden ensimmäinen Veikkausliigassa ja kolmatta kauttaan IFK:ssa pelaavalle Gelalle ensimmäinen IFK-paidassa.

Tasoitusmaalin jälkeen Aleksi Ristola pääsi laukomaan vapaasti 16-rajalta, mutta Ristolan laukaus karkasi hyvästä paikasta reilusti yli. Ottelun dramaattisin hetki nähtiin 88. peliminuutilla, kun HIFK-toppari Nosh A Lody lensi toisen keltaisen kortin myötä ulos. Vapaapotkua asteli antamaan 19-vuotias Kuningas, jonka vasemman jalan kierteinen vapaapotku kiersi juuri sopivasti HIFK-muurin ohi ja painui vastustamattomasti Erikssonin vartioimaan maaliin.

FC Lahti otti kauden avausvoittonsa HIFK:n kustannuksella lukemin 2-1 (0-0). FC Lahti nousi sarjataulukossa kolmanneksi viidellä pisteellä ja HIFK on kahdella sarjapisteellä sijalla 11.

SJK - HIFK OmaSp Stadionilla perjantaina 28.4. kello 20.00 ja FC Lahti - JJK Lahden stadionilla lauantaina 29.4. kello 16.00. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.