vko.16 // 22.4.2017

RoPS:lle kauden avausvoitto (Ilves-RoPS 0-2)

Sani Kaita iski komealla laukauksella 2-0-lukemat. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS otti kauden avausvoittonsa, kun Ilves kaatui Tampereella 2-0 (1-0)-lukemin. Rovaniemeläisten maaleista vastasivat Robert Taylor ja Sani Kaita.

Ottelutapahtuma alkoi juhlallisuuksilla Ilveksen Felipe Aspegrenin kunniaksi. 23-vuotias laitapuolustaja sai tänään sadannen veikkausliigapelinsä täyteen. Nuoresta iästään huolimatta "Felppu" on vakiinnuttanut paikkansa liigakonkarina.

Ensiminuuteilla molemmille kotijoukkueen toppareille siunaantui mahdollisuudet tuikata keskityspallo sisään takatolpalta. Jani Tanska ohjasi vapaapotkun rinnallaan kohti maalivahti Antonio Regueroa, joka nyrkkeili pallon väljemmille vesille. Seuraavaksi Tatu Miettunen sai jalkansa kulmapotkun väliin, mutta veto epäonnistui. Nopeasti syntyneet tilanteet yllättivät tupsukorvat, ja maali varjeltui.

Vartin pelin jälkeen Marco Matrone ja Simo Roiha kamppailivat Ilveksen rangaistusalueella. Roiha tunsi kontaktin ja kaatui maahan pilkun arvoisesti. Robert Taylor otti vetovastuun ja upotti rangaistuspotkun tolpan juureen 1-0-johdon arvoisesti.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Tanska ja Miettunen olivat jälleen tekopaikoilla. Tanska pudotti kulmapotkun päällään kollegansa juoksulinjalle. Miettunen puski pallon voimakkaasti maalia kohden, mutta Regueron reaktiotorjunta pelasti tilanteen maaliviivalta.

Hetkeä myöhemmin toisessa päässä Taylor puttasi palloon toistamiseen Ilveksen maaliin, mutta tällä kertaa paitsioasemasta.

Ensimmäisen puoliajan lopuksi Emeka Friday Eze pääsi vielä testaamaan Ilves-vahti Johannes Luukkasen refleksejä. Nopean vastaiskun päätteeksi Eze ajoi oikealta boksiin ja laukoi avopaikasta etukulmaa kohden. 18-vuotias Luukkanen kuitenkin piti pään kylmänä ja peitti kudin hienosti jalallaan.

Rikkonaisesta pelistä huolimatta molemmat joukkueet välttyivät varoituksilta ensimmäiset 45 minuuttia. Aurinkoisen alun jälkeen sade alkoi piiskata Ratinan Stadionia, ja tauolle siirryttiin synkissä tunnelmissa kotijoukkueen kannalta.

Toisen puoliajan käsikirjoitus oli alusta alkaen selvä. RoPS vetäytyi syvälle omalle alueelleen ja puolusti raivolla johtoaan. Ilves otti pallonhallinnan eikä päästänyt sinipaitoja kuin satunnaisiin vastahyökkäyksiin.

Tiukan miesvartioinnin kohteena ollut Emile Paul Tendeng pääsi pariinkin kertaan murtautumaan vasemmalta rangaistusalueen kulmalle vetopaikoille. Maanuoliaiset eivät kuitenkaan yllättäneet Regueroa.

Ilves haki tasoitusta, mutta vedot karkailivat yli ja ohi ristikon. RoPS hidasti pelin tempoa, eikä päästänyt tupsukorvia lähelle maaliaan.

Tamperelaisten niskaan kaadettiin lisää kylmää vettä 78. minuutilla. Kulmapotkutilanteen päätteeksi Nigerian maajoukkuemies Sani Kaita tykitti pallon pelaajaröykkiön keskeltä Ilves-maalin vasempaan nurkkaan.

Ottelun lopussa syttyi vielä kotiyleisön silmissä pieniä toivon kipinöitä. Useat keltapaidat pääsivät koettamaan onneaan, mutta ylärimaa lähemmäs ei vain päästy.

RoPS - PS Kemi lauantaina 29.4. kello 16.00 Rovaniemen Keskuskentällä ja KuPS - Ilves lauantaina 29.4. klo 16.00 Savon Sanomat Areenalla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.