vko.16 // 22.4.2017

Pistejako Vaasassa (VPS-KuPS 2-2)

Gbolahan Salami pamautti KuPS:n toisen maalin. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS ja KuPS tasasivat pisteet lauantaina Elisa Stadionilla maalein 2-2 (1-2).

Ottelun ensimmäinen 20 minuuttinen oli suhteellisen tasaista tekemistä. Pallo pyöri pääasiassa VPS:n puolella ja vaikka sitä hallitsi kenties enemmän kotijoukkue, oli eteneminen hankalaa. Sitten yhtäkkiä VPS rakensi mainion hyökkäyksen, jonka päätti Kim Böling siirtämällä Vepsun 1-0-johtoon Joonas Vahteran syötöstä. Maali oli Bölingin Veikkausliigauran ensimmäinen.

Maalin jälkeen ote siirtyi kuitenkin kuopiolaisille. Vieraat painoivat peliä Vepsun päätyyn ja prässäsivät huolimattomastikin ajoittain pelannutta Raitaa. Puolen tunnin kohdalla Urho Nissilä sai paikan maalin edessä irtopallosta, eikä erehtynyt.

Enenevässä määrin KuPS sai häirittyä Vepsun pelinrakentelua ja riistoja hyvissä paikoissa. KuPS onnistui vielä aivan avausjakson lopussa, kun Sebastian Sorsa keskitti laidalta ja Gbolahan Salami puski varmasti pallon Vepsun verkkoon.

VPS sai avausjaksolla myös jobinpostia, kun Juho Lähde loukkaantui ja hänet korvasi 25 minuutin kohdalla Sebastian Strandvall. Vielä ei ole tarkkaa tietoa vammasta, mutta pelin jälkeen Lähde vaikutti siltä, ettei kyse ole mistään vakavammasta.

Toisella jaksolla VPS ei meinannut saada aluksi kiriään käyntiin. Edelleenkään tekeminen ei ollut riittävän terävää ja KuPS onnistui katkomaan Vepsun hyökkäykset jo hyvin aikaisessa vaiheessa. Pikkuhiljaa mustavalkoiset onnistuivat kuitenkin saamaan juonesta kiinni. Se realisoitui lopulta 67. peliminuutilla, kun KuPS rikkoi boksin sisällä ja pallo vietiin pilkulle. Pilkulta sen latasi varmasti sisään viime kaudella Kuopiossa pelannut Juha Hakola.

Kun reipas vartti oli pelaamatta, sai KuPSin Gabriel minuutin sisään kaksi keltaista korttia ja hänet ajettiin niiden myötä punaisella ulos. Tämän jälkeen ote oli puhtaasti VPS:lla. Isännät pääsivät lähelle KuPS:n maalia pyörittämään peliä ja saivat jokusen paikankin, viimeisimmän 90. peliminuutilla, kun Markus Jürgenson pääsi yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä. Otso Virtanen KuPS-maalilla kuitenkin torjui mainiosti. Näin ollen miesylivoimalla myllyttämisestä huolimatta pisteet jaettiin Elisa Stadionilla lukemin 2-2.

IFK Mariehamn – VPS sunnuntaina 30.4. Wiklöf Holding Arenalla ja KuPS – Ilves lauantaina 29.4. Savon Sanomat Areenalla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.