AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 21.4.2017

Ennakko: VPS-KuPS

Ennakko: VPS-KuPS

Vaasan Palloseura isännöi Kuopion Palloseuraa lauantaina Vaasan Elisa Stadionilla.

VPS-luotsi Petri Vuorinen odottaa vauhdikasta peliä. Jani Honkavaaran tulo valmentajaksi on hänen mukaansa uudistanut KuPSin pelaamista. Joukkue on myös muuttunut, sillä talvella on Boxallin hankinnan lisäksi joukkueeseen tullut muun muassa Sebastian Sorsan, Solomon Duahin, Ats Purjeen ja Ville Saxmanin kaltaisia vahvistuksia.

– KuPSin pelityyli on muuttunut viime kaudesta. He haluavat pitää vauhtia yllä. Viime vuonnakin KuPS hyökkäsi nopeasti ja sitä he tekevät nytkin. He hyökkäävät nyt monella pelaajalla hallitusti ja hyvin. Vastassa on hyvin vaarallinen joukkue. Myös puolustussuuntaan heillä on vahvoja pelaajia varsinkin toppariosastolla, Vuorinen analysoi VPS:n verkkosivuilla.

Viime vuonna KuPSin yksi aseista oli erikoistilanteet. Vapareita ampuneista pelaajista Juha Hakola tuli Vepsuun ja Petteri Pennanen lähti ulkomaille. Silti niiden kanssa täytyy olla tarkkana.

– Aina täytyy erikoistilanteissa olla tarkkana. Pääasiallinen erikoistilanteiden antaja Urho Nissilä on seurassa edelleen ja hän on hommassaan erinomainen. Ero viime vuoteen on, että heillä oli enemmän isoja pelaajia viime kesänä. Se oli haaste monille, kun 5-7 sellaista 190-senttistä jätkää oli maalilla. Isoja pelaajia ei ole tämän kauden joukkueessa enää niin montaa, mikä tekee varmasti tilanteen erilaiseksi, Vuorinen pohtii.

Myös Vuorisen mukaan alkukaudesta riittää petrattavaa, sillä avausottelut olivat niin vaikeita, kuin niistä osasi pahimmillaan odottaa.

– Tulos ohjaa ajattelua ja tuloksen takana on paljon asioita, joita korjata. Vaikka RoPSia vastaan voitto tulikin, niin siinäkin pelissä ilmeni asioita, joita pitää parantaa. Tuloksella ei saisi olla merkitystä siihen, miten toimitaan, vaan aina pitäisi kehittää vahvuuksia ja korjata heikkouksia. Me emme ole muuttaneet toimintatapaamme muutaman pelin takia, vaan pyrimme toimimaan samalla tavalla, Vuorinen kommentoi.

Kuopion Palloseura on aloittanut Veikkausliigakautensa pelillisesti vahvalla tavalla. Kahdessa ensimmäisessä liigapelissä joukkue esitti miehekkäitä otteita ja pääsiäismaanantaina aukesi pistetili hienolla 2-1-kotivoitolla FC Interistä. Hyvää joukkuetekemistä halutaan jatkaa kuopiolaisittain lauantaina Vaasassa.

- Kurinalaisesti on pidetty kiinni sovituista asioista ja puolustuksellisesti on onnistuttu tosi hyvin, kuopiolaisten päävalmentaja Jani Honkavaara tiivistää KuPS:n sivuilla.

KuPS pääsee pelaamaan Vaasassa vahvimmalla ykkösnyrkillään. Joukkueen terveystilanne on hyvä, eikä pelikieltoja ole. Taitava keskikenttävahvistus Ruben Gabriel on jälleen valmennusjohdon käytettävissä, joten kaikki pelilliset ennakkoedellytykset ovat siten olemassa hyvälle vierasesitykselle.

- Yleensä on pakko puolustaa pallollisesti vahvaa Vaasaa vastaan. Me pyritään kuitenkin myös itse olemaan pallollisesti vahvoja, sillä on raskasta pelkästään puolustaa koko 90 minuutin ajan, Honkavaara toteaa.

VPS - KuPS lauantaina 22.4. kello 16 Elisa Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: VPS:n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut
Lisää uutisia