FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
vko.16 // 20.4.2017

​Malinen: "Seuraava projekti on oma pää puhtaana"

​Malinen: "Seuraava projekti on oma pää puhtaana"

Juha Malisella riittää töitä puolustuspelin kanssa. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS:n kausi on alkanut kahdella runsasmaalisella tappiolla. Viimeksi pääsiäismaanantaina VPS haki 4-2-voiton rovenimeläisistä.

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen oli luonnollisen pettynyt taukojohdon käännyttyä maanantaina tappioksi.

- Lähdimme otteluun hyvin motivoituneina. Ensimmäinen jakso oli tuloksellisesti hyvä, vaikka siinäkin oli jo merkkejä siitä, ettei meidän prässipelaamisemme ole yhtenäistä, Malinen kertoi.

- Prässäämisessä on liian paljon ajattelua. Pelaamiseen pitää löytää oma luontainen tekeminen. Nyt etsitään toisia liikaa. Silloin kun omaa puolustuspelaamista ei tarvitse liikaa miettiä, niin yleensä hyökkäyksetkin lähtevät sujumaan.

Kahdessa ottelussa RoPS on päästänyt kymmenen maalia. Se tiedostetaan joukkueen johdossa erittäin hyvin.

- On selvää, että nuorille pelaajille tulee nyt aika paljon uusia asioita, mutta virheiden määrää pitää vähentää. Vaikka joukkueessa on taitoa ja tahtoa, meillä on vielä kova työmaa edessämme, Malinen myöntää.

- Tulee kommunikaatiovirheitä. Peliparien, kuten laitapelaajien ja laitapuolustajien, välinen yhteistyö ei ole selkeää. Tiettyjen pelipaikkojen kanssa on mietittävää, kuinka niistä saataisiin toimivin kokonaisuus.

Toisaalta kahdessa ottelussa RoPS on myös tehnyt neljä maalia, joka olisi hyvä keskiarvo kesää kohden mentäessä. Malinen ei kuitenkaan halunnut siitä hakea lohtua.

- Meidän projekti on, että oma pää on saatava pysymään puhtaana. Vaikka olemmekin hyökkäysvoittoinen joukkue, niin puolustuksesta se kaikki lähtee. Puolustuspelaaminen on saatava yhtenäisemmäksi ja sujuvammaksi, Malinen sanoo.

- On löydettävä pelipareja, jotka alkavat ajatella asioista samalla tasolla. Kentällä pitää pystyä kommunikoimaan ja reagoimaan muuttuviin tilanteisiin nykyistä paremmin.


Ilves - RoPS lauantaina 22.4. kello 16 Ratinan stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia