AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.16 // 20.4.2017

HIFK-hyökkääjälle komea merkkipaalu - "Minulle todella iso juttu"

HIFK-hyökkääjälle komea merkkipaalu - "Minulle todella iso juttu"

Pekka Sihvola kuuluu HIFK:n kokeneeseen kaartiin. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK:n kapteenistoon kuuluva hyökkääjä Pekka Sihvola saavutti 15. huhtikuuta pelatussa kotiottelussa JJK:ta vastaan kunnioitettavan 200. pelatun liigaottelun rajapyykin. 32-vuotias maalitykki on tehnyt urallaan 61 liigamaalia.

– Tämä on minulle todella iso juttu, josta voin olla hemmetin ylpeä. Nostan tämän saavutuksena todella korkealle, Sihvola sanoo HIFK:n verkkosivuilla.

Espoossa syntynyt Sihvola debytoi Veikkausliigassa jo kaudella 2003, mutta pelasi ensimmäisen täysipainoisen liigakautensa vasta kaudella 2011 Valkeakosken Hakassa.

– Liigaurani alkoi verrattain aika myöhään, joten pelejä voisi olla aika paljon enemmän. Osaan todella arvostaa sitä, että olen pystynyt luomaan liigauran ja toivottavasti se jatkuu vielä pitkään, Sihvola kertoo.

Sihvolan saavutuksista mainittakoon myös Ykkösen maalikuninkuus, jonka hän voitti kaudella 2009 FC Hämeenlinnan riveissä tehtyään 20 maalia. Kolmatta kauttaan IFK:ssa pelaava Sihvola on ollut kahtena edellisenä kautena HIFK:n paras maalintekijä ja hän on tähtirintojen toiseksi kokenein liigapelaaja 229 ottelua pelanneen Juho Mäkelän jälkeen.

Sihvola palkitaan 200. pelatun liigaottelun kunniaksi ennen maanantaina 24.4. pelattavaa HIFK-FC Lahti -kamppailua.


HIFK - FC Lahti maanantaina 24.4. kello 18.30 Telia 5G-Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia