vko.15 // 15.4.2017

Ilves haki pisteet Seinäjoelta (SJK-Ilves 1-2)

Ilves nappasi lauantaina kauden avausvoittonsa, kun SJK kaatui Seinäjoella lukemin 2-1 (1-0).

Ilves oli terävämpi ottelun alussa ja hätyytteli SJK:n maalia jo ensimmäisellä minuutilla. Eero Tammisen keskitys muutti suuntaa, ja Mihkel Aksalu pystyi torjumaan tilanteen vain vaivoin. Kuudennella minuutilla pallo pelattiin boksiin Aristote Mbomalle, jonka pienestä kulmasta lähteneen laukauksen Johannes Luukkanen torjui. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Billy Ions pääsi tälläämään boksin rajalta, mutta Luukkanen torjui jälleen.

Ottelun 18. minuutilla Ilves oli erittäin lähellä johtomaalia. Toppari Jani Tanska pääsi laukomaan vapaapotkun jälkitilanteessa boksin rajalta, mutta SJK:n onneksi pallo kolahti tolppaan.

Viitisen minuuttia myöhemmin SJK sai Ilveksen maalille kovan hässäkän, jonka aikana Mbomalla, Billy Ionsilla ja Timo Tahvanaisella oli omat paikkansa. Lopulta "Totti" laukoikin pallon maaliin, mutta maali hylättiin paitsiona.

Ilves siirtyi johtoon 37. minuutilla. Reuben Ayarnan avaus ja Eero Tammisen oikein ajoitettu juoksu olivat myrkkyä SJK-puolustukselle. Tamminen eteni boksiin asti, Richard Dorman joutui rikkomaan ja seurauksena oli rangaistuspotku. Youness Rahimi onnistui pilkulta ja vei Ilveksen johtoon.

Erfan Zeneli tuli kentälle toiselle puoliajalle Facundo Guichónin tilalle, ja teki SJK-debyyttinsä. SJK tuli toiselle puoliajalle täysin erilaisella ilmeellä, ja hallitsi kenttätapahtumia selvästi. Ensimmäinen hyvä maalipaikka tuli jo 48. minuutilla, kun Timo Tahvanainen keskitti vasemmalta laidalta Matti Klingalle, jonka puskun Luukkanen pystyi kuitenkin torjumaan.

SJK tuli tasoihin 53. minuutilla. Aristote Mboma voitti kaksinkamppailun boksissa ja pallo tippui Erfan Zenelille, joka laukoi pallon verkkoon. SJK:n hyvä ote pelistä jatkui maalin jälkeenkin.

Hyvä ote loppui kuin seinään 63. minuutilla. Antti Hynynen syötti oikealta laidalta Tucolle, joka viimeisteli tyylikkäästi ottelun voittomaalin.

SJK:lla oli muutama varsin maukas tasoituspaikka. Vartti ennen loppua Timo Tahvanainen ja Erfan Zeneli pelasivat hyvin yhteen vasemmalla laidalla, ja Zeneli syötti maalin eteen Mbomalle. Luukkanen kuitenkin torjui Mboman kääntölaukauksen.

Viimeinen maalipaikka tuli ottelun lisäajalla, kun Anatole Abang tykitti noin 20 metristä pallon niukasti yli maalin.

PS Kemi - SJK lauantaina 22.4. kello 16 Sauvosaaren kentällä ja Ilves - RoPS lauantaina 22.4. kello 16 Tammelan stadionilla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.