AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 13.4.2017

FC Lahden Hostikka muisteli Brasilian-matkaansa: "Hauska reissu"

FC Lahden Hostikka muisteli Brasilian-matkaansa: "Hauska reissu"

Santeri Hostikka murtautui viime kaudella FC Lahden pelaavaan kokoonpanoon. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden laitahyökkääjä Santeri Hostikka muisteli viime loppuvuoden visiittiään Brasiliassa.

Viime syksynä Veikkausliigakauden päättymisen jälkeen Hostikka sai mahdollisuuden lähteä tutustumaan FC Lahden yhteistyöseuran Fluminensen akatemian toimintaan yhdessä maalivahti Santeri Pakkasen ja maalivahtivalmentaja Ari Korhosen kanssa.

- Se oli ihan hauska reissu. Oltiin pari viikkoa siellä Fluminensen Akatemiassa. Erilaista futistahan se on. Enemmän katufutista ja pelailua, eikä niin taktista. Paljon ne puhuivat kaikenlaista, mutta en ymmärtänyt siitä mitään. Paljon koutsilla oli asiaa, muttei mitään taktisia treenejä. Hyvä fiilis, että sai kokea tuollaisen mahdollisuuden. Fluminensella on iso akatemia, niin oli siistiä päästä näkemään minkälainen on oman ikäluokan huipputaso, Hostikka sanoi

Mikko Kuningas paljasti omassa haastattelussaan aiemmin, että hänen ja Paavo Voutilaisen reissulla Fluminensessa vuosi takaperin olivat hermot ajoittain kireällä. Santereilla näin ei kuitenkaan ollut.

- Ei ollut hermot kireällä. Naureskeltiin kaikelle, mitä siellä tapahtui. Ensimmäinen aamu oli ihmeellinen. 11 aikaa mentiin sinne ja meidät laitettiin nukkumaan. Joskus kolmen aikaan herättiin siihen, kun vessassamme kävelee joku paikallinen jantteri ja pesee "Freezerin" hammasharjalla hampaitansa. Ei uskallettu sanoa oikein mitään, mutta ihmeteltiin sitä. Freezer ei ollut varma oliko se sen hammasharja, mutta kun kokeili sen hammasharjaa, niin se oli kyllä ihan märkä. Ei ollut valinnanvaraa, niin hän pesi sillä hampaansa koko matkan ajan, Hostikka kertoi.


HIFK - FC Lahti maanantaina 24.4. kello 18.30 Telia 5G-Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia