AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 12.4.2017

VPS ja Aatu Laatikainen jatkosopimukseen

VPS ja Aatu Laatikainen jatkosopimukseen

Aatu Laatikainen jatkaa VPS:ssa ainakin seuraavat kaksi kautta. (Kuva: Juha Tamminen)

Vaasan Palloseura on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen Aatu Laatikaisen kanssa sekä solminut 1+1-vuotisen pelaajasopimuksen oman kasvattinsa Samba Sillahin kanssa.

KuPS-kasvatti Laatikainen tuli Vaasaan reilu vuosi sitten ja on pelannut heti tulostaan saakka isoja minuutteja Vepsun keskikentällä. Nuorisomaajoukkueissakin esiintynyt Laatikainen on vasta 20-vuotias, joten kehitysvaraa löytyy edelleen. Laatikaisen sopimus ulottuu kauden 2019 loppuun saakka.

– Aatu tuli Kuopiosta vuosi sitten ja sai jo viime kaudella paljon vastuuta kantaen sitä myös hienosti. Aatu on ollut iso osa viime ja tällä kaudella meidän joukkueemme pelaamista. Tavoite on, että kehitys jatkuu samansuuntaisesti eli ylöspäin. Halu jatkosopimukseen oli kaksisuuntainen. Me haluamme, että hän nuorena ja lupaavana pelaajana jää Vaasaan ja Aatu itse haluaa jäädä. Sekin on iso asia ja kertoo, että olemme onnistuneet, kun pelaaja haluaa jäädä, vaikka mahdollisuuksia olisi siirtyä muuallekin, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

– Hyvät fiilikset, kun luottoa löytyy seurasta minuun. Oli halu itsellänikin jatkaa täällä. On ollut puhetta jo pidemmän aikaa, että jatkosopimuksen suhteen löytyy halua molemmin puolin. Tämä on hyvä asia, sillä nyt voin pidemmällä tähtäimellä katsoa kehittymistäni. Vepsussa koko organisaatio toimii hyvin, täällä on loistava valmennus ja joukkue, sekä huippuolosuhteet. Kokonaisuus siis ratkaisi halun jäädä pidemmäksi aikaa, Laatikainen sanoi.

Sillah puolestaan on A-juniori-ikäinen pelaaja, jolle sopimus on Vuorisen mukaan palkinto hyvästä kaudesta ja hyvästä talvesta. Joko keskikentällä laidalla tai laitapuolustajana pelaava Samba oli SM-karsinnoissa Vepsun paras maalintekijä kahdeksalla osumallaan ja hän teki kolmanneksi eniten maaleja koko karsintalohkossa. Samban sopimus kattaa siis kuluvan kauden lisäksi kauden 2018.

– Samba on avoin persoona. Hän haluaa pelata Vepsussa nyt ja tulevaisuudessa. Hän on mielenkiintoinen pelaaja ja todella rauhallinen pallon kanssa. Kehitysvaraa on paljonkin ja nähtäväksi jää miten paljon hän vielä kehittyy hyvän, säännöllisen ja systemaattisen harjoittelun myötä, Vuorinen kommentoi.


RoPS - VPS Rovaniemen Keskuskentällä maanantaina 17.4. kello 16.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia